Uludağ Üniversitesi öğrencilerine burs müjdesi

Uludağ Üniversitesi'nin, eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla başlattığı başarılı öğrenciye burs kampanyasına özel okullardan Çakmak Koleji'nden de çifte destek geldi.  

EĞİTİM, 04 Mart 2017 Cumartesi, 12:03
Uludağ Üniversitesi öğrencilerine burs müjdesi

Çakmak Koleji, Eğitim Fakültesi'nin Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ile Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerini tercih edecek en başarılı 10 öğrenciye ayda 500 TL, başarıyla üst sınıfa geçene de ayrıca 750 TL burs verecek. Burs protokolü, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ve Çakmak Eğitim Kurumları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmak tarafından Rektörlük Senato Salonunda imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, başarı burslarıyla en başarılı öğrencilerin Uludağ Üniversitesi'ni tercih etmesini sağlamaya çalıştıklarını, başarılarını sürdürdükleri takdirde bunu da yine bursla ödüllendirdiklerini belirterek, "Üniversitemizi bir yere getirmek istiyorsak eğitim çıtasını yükseltmemiz gerekiyor. Bu sadece öğrenciyle olmuyor, öğretim üyesi ve fiziksel imkânları da iyileştirmemiz gerekiyor. Bu bizim kendi ekosistemimiz ve iyileştirmek üzere yola çıktık. Bir de her birimin kendi alanıyla ilgili kent dinamikleriyle ilişkilerini güçlendirmesi gerekiyor. Tüm bu adımlarda bize destek olan kent dinamiklerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, burs verilen iki bölümü de genellikle orta ve ortanın altında gelir düzeyindeki öğrencilerin tercih ettiğini, bu nedenle verilen bursun hem başarılı hem de ihtiyaç sahibi öğrenciye gideceğini belirterek, yapılan desteğin sosyal önemini vurguladı. 

Çakmak Eğitim Kurumları Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çakmak, kendisinin de Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatarak "Öğrenciliğimizin geçtiği yerler buralar. Ben de burslu okudum ve burs almanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Okullardan nitelikli mezun olmak çok önemli. Öğretmenler iyi yetişmediği takdirde gelecek nesiller de iyi yetişmiyor. Bizim bu katkılarımızın öğretmen niteliğini artırmasını diliyorum" dedi.

BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu: "Fedakarlık istemek mecburiyetindeyiz"
Bursaspor Divan Kurulu, yeşil-beyazlı kulübün eski günlerine dönebilmesi için birçok kişi ve kuru...
GÜNDEM
Dilan ve Engin Polat hakkında ara karar: Tutukluluk devam
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan dava kaps...
BURSA
Yıldırım'da 'Dönüşüme cam, doğaya can' projesi hayata geçti
Yıldırım Belediyesi, 'Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi' çerçevesinde, 7 ayda 90 ton atık cam topla...
BURSA
Bursa'da sahte zeytinyağı kaçakçılarına operasyon
Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonda sah...
SPOR
Xavi Hernandez, Barcelona'da kaldı
Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını açıklayan Teknik Direktör Xavi Hernandez, kararını değiş...
BURSA
Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümü ...