İstifamı 4-5 ay önce vermiştim...

Bursaspor Kulübü'nün eski yöneticisi Hakan Dinçtürk, "İstifamı 4-5 ay önce vermiştim ancak başkan, 'kal' dediği için ben de kimseyi yarı yolda bırakmak istemedim ve istifamı vermedim" dedi. Sahaya giren taraftarı yoğun talep üzerine evine bırakan Dinçtürk o konuyla ilgili, "Yine olsa aynısını yaparım" diye konuştu.

BURSASPOR, 06 Mart 2017 Pazartesi, 15:41
İstifamı 4-5 ay önce vermiştim...

Bursaspor Kulübü eski TFF, Hukuk ve İdari İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Hakan Dinçtürk, Gundembursa.com muhabirine istifa süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce istifa etmeyi düşündüğünü belirten Dinçtürk, "4-5 ay önce Başkan Ali Ay'a istifamı sunmuştum. O, ' devam et' deyince ben de birlikte yola çıktığımız insanları yarı yolda bırakmamak adına devam kararı aldım. Fenerbahçe maçında olanlar, ardından da otobüs olayının yaşanması işi başka boyuta getirdi. İsmimiz üzerinden Bursaspor'u lekelemeye çalıştılar. Yönetim Kurulu toplantısında bir araya geldik. Başkan bana, 'Seni çok severim. İstersen görevine devam et. Ancak sen gitmezsen Ali Turan gitmeyecek' dedi. Ben de kendisine olan sevgimi dile getirdim ve görevi çarşamba günü bıraktım. Tabii keşke bunları başkanla, basına yansımadan önce bire bir olarak konuşabilseydik" ifadelerini kullandı.

Kimi savunacağıma kimse karışamaz

Fenerbahçe maçında sahaya giren taraftarı evine götürüp sosyal medyada fotoğrafını paylaşmasıyla ilgili de görüş bildiren Dinçtürk, Taraftar sahaya girdiğinde Volkan Şen'in sırtı dönüktü. Eğer vurmak isteseydi pozisyonu çok müsaitti. Ama art niyetli olmadığı için böyle bir şey yapmadı. Kendisine sordum, Volkan'a 'Sen benim en sevdiğim futbolcuydun, neden bırakıp gittin?' demiş. Ben oraya Bursaspor yöneticiliğinden bağımsız bir şekilde, bir avukat olarak gittim. Orada kimi savunup kimi savunmayacağıma kimse karışamaz. Çocuğa kulübe verdiği zararı anlattım, 6222 sayılı kanundan dolayı ceza alabileceğini belirttim ve nasihatlerde bulunarak evine gönderdim. O gün sosyal medyadan çok yazan oldu. Onlara tek tek cevap vermek yerine fotoğrafı paylaştım. Belki de tek hatam bu oldu. Ancak kesinlikle kötü bir niyetim yoktu" sözlerini sarf etti.

O gece Beyaz TV'ye telefonla bağlanan ve yorumcularla tartışan Dinçtürk, konuyu şu sözlerle anlattı: "Hata bizde, neden malzeme verdik? Malzeme vermememiz gerekiyordu. O programa baktığımızda maç özetlerini yayınlayamıyorlar. Ortada görüntü olmadığı için programda şov yapıyorlar. 90 dakikalık maç var, ama programları 3 saat. 3-5 dakika bu olayı eleştirip geçselerdi kimse bir şey demezdi. Ancak programın 2 saatini bu olaya harcadılar. Telefonumu bulmuşlar, 11-12 kez aradılar. Taraftarı terörist olarak nitelendirdiler, bu da beni rahatsız etti ve programa bağlanarak kendileriyle hak ettikleri şekilde konuştum" dedi.

Yine olsa yine yaparım

Dinçtürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Duygularımız bazen mantığımızın önüne geçebiliyor. Bundan sonra da geçecektir. Yine olsa yine aynısını yaparım. Yalnızca o fotoğrafı paylaşmazdım. Biz hatasız olanın da yanında duracağız hataları da insanlara anlatacağız. Kimseyi ötekileştirmememiz gerekiyor."

DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.
BURSA
Bursa'da çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu.
BURSA
Bursa'da otomobil taklalar atarak tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü kaza yaptı. Takl...
GÜNDEM
6 kişi hayatını kaybetmişti. Bombalı saldırı davasında karar
6 kişi hayatını kaybetmişti. Bombalı saldırı davasında karar