MİT'e de sınav sorularını çalarak girmişler

Devletin kılcal damarlarına sızmak için kurumların sınav sorularını çalan FETÖ'nün, 2010 KPSS ile MİT'e sızdığı belirlendi.

BURSA, 21 Ekim 2017 Cumartesi, 11:34
MİT'e de sınav sorularını çalarak girmişler

FETÖ'nün en mahrem birimlerinden birisi olan MİT yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt elemanlarının 2010 KPSS'den aldıkları puanlarla yerleştikleri tespit edildi. Şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açıldı.

Türkiye Gazetesi'nde yayınlanan haberde, MİT Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı'nda İstihbarat Uzman yardımcısı olarak çalışan şüpheli Eftal D.'nin de 100 üzerinden 99 puan aldığı tespit edildiği kaydedildi. Örgüt içerisinde Abdullah kod adını kullanan Eftal D.'nin ayrıca örgütün kripto haberleşme programı olan ByLock'u kullandığı belirlendi.

MİT Antalya Bölge Daire Başkanlığı'nda görevliyken 2010 yılında faaliyete geçirilen Açık Kaynaklar Daire Başkanlığı'na atanan İsmail K'nın ise 2010 yılında KPSS'den 93 puan alarak kuruma yerleştiği belirtilen iddianamede, şüphelinin ayrıca ByLock kullanıcısı olduğu da aktarıldı. FETÖ'nün mülkiye imamı olan Mahmut Akpınar'ın uzaktan akrabası olduğuna dikkat çekildi. MİT Açık Kaynaklar Daire Başkanlığında görev yapan ByLock kullanıcısı şüpheli Şenol A.'nın Eğitim Bilimleri alanında 120 sorunun 117'sine doğru cevap verdiği kaydedildi.

2010 yılında girdiği KPSS sınavıyla MİT'e giren şüpheli Ömer Faruk U'nun ise daha önce FETÖ'ye ait Bank Asya'da çalıştığı ortaya çıktı. Ömer Faruk U.'nun ayrıca ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi.

MİT Van Bölge Daire Başkanlığı'nda çalışan Rıza S'nin 2010 KPSS'den 90 puan alarak teşkilata girdiği, eşi Fatma S.'nin da MİT'te tercüman olarak çalıştığı 15 Temmuz sonrası ihraç edildiği belirtildi. 

BURSA
Bursa'da traktörün altında kalan sürücü ölümden döndü
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde kontrolden çıkan traktörün altında kalan sürücü, yaralı olarak hast...
DÜNYA
ABD medyası: "ABD, İsrail'e mühimmat sevkiyatını durdurdu"
ABD merkezli haber kanalı CBS News, Washington yönetiminden üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı ...
SPOR
Galatasaraylı taraftarlar ödül avında
Galatasaray taraftarları, Galatasaray Kulübü ve Resmi Fan Token Partneri Socios.com'un hazırladığ...
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri El Sabah ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile...
EKONOMİ
2023 yılında 16 milyon İcra-İflas kararı alındı
Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan adli istatistik verilerine göre Türkiye'de 2023 yılında tam...
EKONOMİ
Pay senedi yatırımcısı sayısı son bir yılda yüzde 72 arttı
Pay senedi yatırımcılarının sayısı son bir yılda yüzde 72 artarak 8 milyon 185 bin 723 olarak kay...