2026.10.22 10:36 Son Güncellenme: 2026.10.22 10:38 - BURSA
İnegöl'de güvenli park uygulaması 45 parkta 150 kamerayla sürüyor. Belediye, 2026 sonuna kadar 17 parkı daha sisteme ekleyerek sayıyı 62'ye çıkarmayı hedefliyor.
İnegöl'de güvenli park uygulaması kapsamında kamera sistemiyle izlenen çocuk parkı sayısı 45'e ulaştı. İnegöl Belediyesi, 2026 yılı sonuna kadar 17 parkı daha sisteme dahil ederek sayıyı 62'ye çıkarmayı hedefliyor.
Çocukların ve ailelerin parklarda daha güvenli vakit geçirmesi amacıyla 2020'de başlatılan uygulama kapsamında, ilçedeki 45 çocuk parkında toplam 150 kamera bulunuyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, uygulamanın yeni noktalarından Orhaniye Mahallesi Varışlı Sokak Parkı'nı ziyaret ederek çalışmalar ve gelecek dönem hedefleri hakkında bilgi verdi.

Belediyenin uygulamayı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 2020'de 12, 2021'de 10, 2022'de 10 ve 2023'te 10 parkta kurulum yapıldı. 2026 yılı için 20 parkın sisteme alınması planlandı. Bu yıl planlanan çalışmaların ilk üçü tamamlanırken, kalan 17 park için altyapı hazırlıkları bitirildi. Uygulamaların yıl sonuna kadar tamamlanması amaçlanıyor.
Başkan Taban, yeni parkların güvenlik sistemiyle planlandığını, eski parklarda ise revizyonlarla kamera kurulumlarının sürdüğünü belirtti. Kameraların İnegöl Belediyesi İzleme ve Değerlendirme Merkezinde anbean takip edildiğini söyleyen Taban, vatandaşların olumsuzlukları 153 ve WhatsApp hatları üzerinden bildirebildiğini aktardı.

Taban, kameralardan elde edilen tespitlerin ilgili adli makamlara iletildiğini, oluşan zararların sorumlularına rücu edildiğini ifade etti. Parklara zarar verenleri uyararak, "Tespitlerimizle bunu yapanları evlerine kadar takip edebiliyoruz. Küçük yaştaysa, anne babalarına ulaşıyoruz" dedi.
Kaynak: IHA