Bursa
Çok Bulutlu
21.2°
Gündem Bursa

"Çocuğum hasta" diyerek dergi satmaya çalıştı! Eşinin üzerine 2 araç çıktı

2026.10.22 10:45 Son Güncellenme: 2026.10.22 10:48 - GÜNDEM

Bilecik'te bir bankaya girerek "Çocuğum hasta" sözleriyle dergi satmaya çalışan şahıs, zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Karabük'ten eşiyle birlikte kente geldiği belirlenen Ünal G., ekiplere önce sarımsak satmaya geldiğini, ardından aracının bozulduğunu ve yardım istediğini söyledi. Yapılan incelemede şahsın engelli çocuğunun bulunmadığı, eşinin üzerine ise 2 araç kayıtlı olduğu tespit edildi. Zabıta ekipleri, şahsın üzerinden çıkan parayı tutanak altına alırken, Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uyguladı.

"Çocuğum hasta" diyerek dergi satmaya çalıştı! Eşinin üzerine 2 araç çıktı


Bilecik'te bir bankaya girerek hasta çocuğu olduğunu söyleyip dergi satmaya çalışan şahıs, zabıta ekiplerinin denetimine takıldı. Ekiplerin sorularına farklı yanıtlar veren şahsın eşi üzerine kayıtlı iki araç bulunduğunun belirlenmesi dikkat çekti.

Olay, Bilecik merkez Atatürk Bulvarı üzerindeki Bankalar mevkisinde meydana geldi.

İddiaya göre, Karabük'ten eşi Melek G. ile birlikte Bilecik'e gelen Ünal G., 78 SK 812 plakalı hafif ticari aracını park yasağı bulunan bir alana bıraktı.

Ardından bölgedeki bir bankaya giren şahıs, kurum müdürüne çocuğunun hasta olduğunu söyleyerek elindeki dergiyi satmak istedi.

Kurumdan ayrıldığı sırada zabıta ekipleri tarafından durdurulan Ünal G.'nin verdiği ifadeler ise dikkat çekti.

Önce sarımsak satmaya geldiğini, ardından aracının bozulduğunu söyledi

Zabıta ekiplerinin soruları üzerine Ünal G., ilk olarak Bilecik'e sarımsak satmak amacıyla geldiğini ve kurum müdürünü tanıdığını iddia etti.

Ekiplerin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyeceklerini belirtmesinin ardından ise açıklamasını değiştirdi.

Bu kez aracının arızalandığını ve kurumda kendisine yardımcı olunduğunu öne süren şahıs, Bursa'ya hastaneye gitmek için yola çıktıklarını, Bilecik'e de yol üzerinde uğradıklarını savundu.

Zabıta ekipleriyle tartışmaya başlayan Ünal G., bir süre sonra üzerindeki tişörtü çıkararak bağırmaya başladı.

Şahsın davranışları üzerine zabıta ekipleri polis ekiplerinden destek istedi.

Eşinin üzerine kayıtlı 2 araç olduğu belirlendi

Zabıta ekipleri, Ünal G. ve eşi Melek G. hakkında inceleme gerçekleştirdi.

Yapılan araştırmada, çiftin engelli çocuğunun bulunmadığı tespit edildiği bildirildi.

Ayrıca Melek G.'nin üzerine Bilecik'e geldikleri hafif ticari aracın yanı sıra bir binek otomobilin daha kayıtlı olduğu belirlendi.

Şahsın hasta çocuğu olduğunu belirterek dergi satmaya çalışması ve denetim sırasında farklı açıklamalarda bulunması üzerine ekipler işlem başlattı.

Üzerindeki paralar tutanak altına alındı

Zabıta ekipleri, Ünal G.'nin üzerinden çıkan parayı tutanakla teslim aldı.

Şahıs hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Olay sırasında yaşanan tartışma ve ekiplerin gerçekleştirdiği inceleme dikkat çekti.