Yıldırım'da çocuklar söz sahibi

Çocukları öncelikli hizmet gurubu olarak belirleyen Yıldırım Belediyesi, bir taraftan hazırladığı projeler ile çocukların beklenti ve ihtiyaçlarına göre şekil verirken diğer taraftan da onları yönetime ortak ediyor.

BURSA, 01 Mart 2017 Çarşamba, 13:10
Yıldırım'da çocuklar söz sahibi

Yıldırım Belediyesi, prestij projelerinin yanı sıra toplumun çeşitli kesimlerine yönelik çalışmalarıyla farkındalık oluşturuyor. Çocukları, kadınlar, engelliler ve gençlerle birlikte öncelikli hizmet grubu olarak belirleyen Yıldırım Belediyesi, çocukların eğitimden kültürel etkinliklere, sanattan spora tüm beklentilerine yanıt veriyor. Asli görevi olmamasına rağmen geleceğimizin teminatı olan çocukların eğitimine doğrudan katkı sağlayan Yıldırım Belediyesi'nin bünyesinde hizmet veren YIL-MEK okul öncesi eğitimi birimde 34 mahalle, 112 şubede 3 bin 286 öğrenci ücretsiz eğitim görüyor. Yine ilçede öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan Dinimi Öğreniyorum kitabı,  2 bin adet basılarak Yıldırım'da faaliyet gösteren anaokulları aracılılığı ile çocuklara ulaştırıldı. Ayrıca Yıldırımda yılda 21 bin çocuğun spor okullarından ücretsiz faydalanarak kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir nesil olarak gelişmeleri sağlandı.

KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER

Çocukların daha okula başlamadan yanlarında hissettiği Yıldırım Belediyesi'nin desteği eğitim hayatları boyunca da devam ediyor. Çocuklar için başlatılan Alo Tiyatro projesi kapsamında 65 bin 280 çocuk tiyatro ile buluşurken, 'Şehir Pasaportu Projesi' ile de 8 bin 500 öğrenci Bursa'nın tarihi ve kültürel yerlerini görme fırsatı yakaladı. Yine çocuklar için düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali, Tiyatro Festivali gibi etkinliklerle binlerce çocuk gönüllerince eğlendi. Çocukların güvenle oynayabilmeleri için mevcut parklar da yenilenirken, yeni kazandırılanlarla birlikte ilçedeki park sayısı 345'e yükseldi.

ÇOCUKLAR YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ

Yıldırım'da çocukların yönetime aktif olarak katılımını sağlamak için yeniden yapılandırılan Yıldırım Çocuk Meclisi'nin üye sayısı 300'e ulaştı. Çocuk Meclisi üyeleri 2016 yılı içerisinde huzurevi ziyaretinden, Konya gezisine, meclis toplantılarından,  kompozisyon yarışmalarına 58 farklı etkinliğe imza attı. Mahallelerinin ve okullarının eksiklikleri konusunda sorumluluk üstelenen Çocuk Meclisi üyeleri ise, verdikleri dilekçelerle okullarının güzelleştirilmesine, trafiklendirme çalışmaları ile oyun oynadıkları alanların daha güvenli hale gelmesine katkı sağlıyor.

'YILDIRIM'I GELECEĞE ÇOCUKLARIMIZLA TAŞIYORUZ'

Bugünün, dünün yarına emaneti olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Biz, bu emaneti en iyi şekilde sahibine ulaştırmakla sorumluyuz. Binlerce yıllık bir birikimin neticesi olan kültür ve medeniyet zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Geçmişten aldığımız güç ile çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve güvenli yaşayacağı bir şehri inşa ediyoruz. Bir taraftan geleceğin Yıldırım'ını inşa ederken diğer taraftan da bunun gerçek sahipleri olan çocuklarımızın; eğitimli, tam donanımlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş olarak geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz.  Bunu yaparken, en doğru yatırımın insana yapılan yatırım olduğu şiarıyla hareket ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımıza yatırıma devam edeceğiz" diye konuştu.

EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.
BURSA
Bursa'da çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu.
BURSA
Bursa'da otomobil taklalar atarak tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü kaza yaptı. Takl...