Yemyeşil Doğası ile Görenleri Büyüleyen Bilecik'te Unutamayacağınız Bir Tatil İçin Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Osmanlı'nın kuruluşuna tanıklık eden Bilecik, Türkiye'nin en küçük şehirlerinden biri olmasına rağmen, eşsiz doğası ve tarihi birikimi ile ziyaretçilerine benzersiz bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Bir yanından Bursa'ya, diğer yanından ise Anadolu'ya komşu olan şehir, toplam 1 günde rahatlıkla gezilebilmektedir.

YAŞAM, 12 Mart 2022 Cumartesi, 16:18
Yemyeşil Doğası ile Görenleri Büyüleyen Bilecik'te Unutamayacağınız Bir Tatil İçin Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Yemyeşil Doğası ile Görenleri Büyüleyen Bilecik'te Unutamayacağınız Bir Tatil İçin Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Osmanlı'nın kuruluşuna tanıklık eden Bilecik, Türkiye'nin en küçük şehirlerinden biri olmasına rağmen, eşsiz doğası ve tarihi birikimi ile ziyaretçilerine benzersiz bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Bir yanından Bursa'ya, diğer yanından ise Anadolu'ya komşu olan şehir, toplam 1 günde rahatlıkla gezilebilmektedir.

Bir şehri tanımanın en güzel seçenekleri arasında yer alan tadım turlarında ise sizi şehre has birbirinden özel lezzetler beklemektedir.

Rotasını Bilecik'e Çevirecekler İçin En Özel 7 Gezi Noktası

Yüzölçümünün yarısını kaplayan yemyeşil ormanları ile ülkemizin saklı cennetlerinden Bilecik, şehir stresinden uzaklaşıp, yeni yerler keşfetmek ve doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için en özel duraklardan biridir. Size önereceğimiz 7 gezi noktası, şehir hakkında kapsamlı bilgi edinmenizi sağlayacaktır. Daha geniş bir liste oluşturmak isterseniz Bilecik gezilecek yerleri için tıklayınız.

Bilecik Müzesi, şehir merkezinde hizmet vermekte olup, 1874 yılında jandarma binası olarak inşa edilmiştir. 1921 yılında Yunan işgali nedeni ile tamamen yıkılan yapı, Kurtuluş Savaşı sonrasında aslına uygun şekilde yeniden yapılmıştır. İçerisinde 2 adet avlu, hamam, oda, koğuş, hücre, ambar yer almaktadır. İki avlu zamanında sanıklar ve hükümlüler için tahsis edilmiştir. Şehrin tarihine ilgi duyan ziyaretçilerin şehirdeki ilk gezi durakları arasında yer almaktadır.

Küçükelmalı Tabiat Parkı, Bilecik tatiliniz sırasında mutlaka uğramanız gereken doğal güzelliklerden biridir. Pazaryeri İlçesi'nde yer alan bu Küçükelmalı, yılda ortalama 100.000 kişi tarafından ziyaret edilen bir mesire alanıdır. Bozcaarmut Göleti'ne giden yol üzerinde konumlanıyor olması ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunmaktadır. Göl kenarı yürüyüşleri bölgenin en popüler aktivitelerinden biri olurken, piknik ve barbekü alanları ile çocuk oyun bölümleri ailelere konfor sağlamaktadır.

Harmankaya Kanyonu, 2013 yılında Türkiye'nin 174. Tabiat Parkı olarak kabul edilmiştir. Doğa tutkunlarının ilgisini çeken kanyon aynı zamanda Frigyalılardan, Romalılara pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 4 kilometre uzunluğa sahip kanyonda farklı boyutlarda şelaleler ve mağaralar yer almaktadır. Trekking ve dağcılığın oldukça popüler olduğu Harmankaya Kanyonu'nda bahar aylarında ise buz gibi su konukları beklemektedir.

İnhisar Mağarası, şehrin gizemli noktalarından biridir. Bilecik'in İnhisar ilçesinde yer alan mağara, ilçeye 1,9 km uzaklıktadır. Tam olarak turizme açılmış olmasa da mağara gezmeyi sevenlerin keşif noktaları arasındadır. Mağara içerisinde sayısı binlerle ifade edilen yarasa kolonileri yaşamaktadır. Eskişehir yönüne doğru yolun bir kısmı araçla gidildikten sonra kalan bölümü yürüyerek aşılmakta ve 350 metre rakımlık bir tepede bulunan mağaraya ulaşılmaktadır.

Kınık Şelalesi şehrin doğa harikası duraklarından biridir. Şehir merkezine bağlı Kınık Köyü'nde yer alan şelale, suyun dinlendirici sesi ile şehrin stresinden sizi bir anda uzaklaştırmaktadır. Şelaleye ulaşımda yolun son 200 metresi yürüyerek aşılmaktadır. Özellikle bahar aylarında gür bir şekilde akarak görsel şölen oluşturan Kınık Şelalesi şehir merkezine 25 km uzaklıkta olup, 350 metre rakımda bol oksijenli bir ortam sunmaktadır. Şelale çevresinde piknik ve doğa yürüyüşü yapmanız önerilmektedir.

Söğüt Çaltı Kaplıcası, Söğüt İlçesi'nin Çaltı Beldesi'nde yer almaktadır. Kaplıcanın suyu 30 km uzaklıktaki kaynaktan gelmektedir. Kaplıca suyundan hem banyo hem de içme şeklinde yararlanılabilmektedir. Söğüt Çaltı Kaplıcası'nın suları, nevrit, polinevrit, deri, kadın, mide hastalıklarına şifa olmaktadır. Kaplıca çevresinde pek çok tesis ve otel hizmet verdiğinden hem günübirlik hem de konaklamalı şekilde ziyaret edilebilmektedir.

Kömürsu Yaylası, Bilecik'in en meşhur yaylalarından biridir. Bözüyük İlçesi'ne bağlı olan yayla, merkeze 28 km mesafede konumlanmaktadır. Yaylanın pitoresk manzarası, yeşilin tüm tonlarını cömertçe sergilemektedir. Kamp ve doğa sporlarıyla ilgilenenler için şehrin en ideal noktalarından biri olan Kömürsu Yaylası hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edilmekte olup, 4 kaynak suyuyla da dikkat çekmektedir.

Ülkemizin yeşili en bol şehirlerinden Bilecik'te çok daha fazlasını keşfetmek için bu yazıyı okumanız tavsiye edilmektedir.

Bilecik'te Eşsiz Lezzetler Tatmak İsteyenlerin Mutlaka Uğraması Gereken 7 Restoran

İştah açan kebapları ve özel hamur işi lezzetleriyle meşhur Bilecik'te, bol oksijenli havanın etkisi ile her zamankinden daha fazla acıktığınızda tatiliniz bir anda unutulmaz bir lezzet deneyimine dönüşecektir. Mercimekli mantı, erikli ekşili biber dolması, parmak köftesi, Bilecik güveci başta olmak üzere şehrin tüm yöresel lezzetlerini mutlaka tatmanız önerilmektedir.

Ümit Kebap Salonu, şehirde lahmacun ve kebap denince akla ilk gelen adreslerden biridir. Lahmacunu kadar İskender'i ve pide çeşitleri de misafirlerden tam not almaktadır. Ailece gidilebilecek işletmeler arasında yer alan Ümit Kebap Salonu'nda kişi başı hesap ortalaması 25 - 40 TL arasındadır.

Adres: Gazipaşa, Kurtul Sk. No:14/B, 11000 Bilecik Merkez/Bilecik

Dostlar Çağ Kebap, şehre has bir lezzet olmasa da, Erzurum'un bu meşhur lezzetini tadabileceğiniz en özel sayılı duraklardan biridir. Bilecik'in en meşhur restoranları arasında yer alan Dostlar Cağ Kebap, uzun yıllardan bu yana değişmeyen kalitesi ve lezzeti ile konuklarını ağırlamaktadır. Özellikle öğlen yemeği saatinde sıra beklemeniz gerekmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 30 - 50 TL arasındadır.

Adres: Gazipaşa, Kurtul Sk. No:9, 11000 Bilecik Merkez/Bilecik

Balaban Restoran, Bilecik'in ev yemekleri konusunda en iddialı işletmesidir. Sulu yemeklerin yanı sıra İskender'i ve sarması da beğenilmektedir. Tatlı seçeneklerinde ise kabak tatlısını denemeniz ve üzerine özellikle tahin döktürmeniz önerilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 20 - 30 TL arasındadır.

Adres: Gazipaşa, 11110 Bilecik Merkez/Bilecik

Mersu Alabalık, doğa ile iç içe bir atmosferde, taze ve lezzetli alabalıkları ile misafirlerini ağırlamaktadır. Kış aylarında ise alabalık çeşitlerine leziz hamsileri eklenmektedir. Kiremitte balıklarının yanı sıra kuru fasulyesi de misafirlerden tam not almaktadır. İki kişi hesap ortalaması 60 - 80 TL arasındadır.

Adres: Bozüyük - Bursa Karayolu 8. Km. Mersu Alabalık Tesisleri, Bozüyük Türkiye

Tünel Restaurant, gündüz lezzetli kahvaltıları, akşam ise zengin menüsü ile konuklarını ağırlamaktadır. Mekanın öne çıkan lezzetleri arasında karışık ızgara, kül bastı, böbrek yatağı ve kiremitte kokoreç yer almaktadır. Alkol servisi bulunmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 35 - 70 TL arasındadır.

Adres: Eskişehir - Bilecik Karayolu 60. Km, Bilecik 11055 Türkiye

Trabzonlu Yüksel Ustanın Yeri, Bilecik'te Karadeniz lezzetlerinin vazgeçilmez adresidir. Pide çeşitleri, kuru fasulyesi ve Akçaabat köftesi en çok sipariş edilen yemekleri arasında ilk sıradadır. Çocuklu aileler için de oldukça uygun bir mekandır. Kişi başı hesap ortalaması 20 - 35 TL arasındadır.

Adres: Bilecik-İstanbul Yolu 17. Km, Bilecik Türkiye

Tozman Restaurant, tercihi esnaf lokantasından yana olanlar için önerilen ilk işletmeler arasında yer almaktadır. Zengin çeşidi ve kaliteli ürünlerden hazırlanan yemekleri ile beğeni kazanan mekanda ıspanak yemeği et tutkunlarının dahi bir kez tattıktan sonra vazgeçemediği lezzetlerden biridir. Kişi başı hesap ortalaması 15 - 30 TL arasındadır.

Adres: Gazi Paşa Mah. Atatürk Bulv. No. 16/F, Bilecik Türkiye

Bilecik'te En Keyifli Sabahlar İçin 7 Kahvaltı Mekanı Önerisi

Acar Restaurant, Bilecik'te el emeği doğal ürünlerle kahvaltı etmek isteyenlerin ilk tercihidir. İşletme kendi besledikleri ineklerden peynirlerini üretmekte, reçelleri kendileri hazırlamaktadır. Yaz ve bahar aylarında bahçesinde, kış aylarında ise soba önünde konuklarını ağırlamaktadır. Kahvaltı için kişi başı hesap ortalaması 40 - 45 TL'dir.

Adres: Bilecik- Bozüyük yolu 7. km, 11100 Küplü/Bilecik

Kara Fırın, yemyeşil doğası, yanında şırıl şırıl akan derenin dinlendirici su sesi eşliğinde konuklarını doğal ve lezzetli kahvaltılık ürünlerle ağırlamaktadır. Hem dinlenip hem de zengin kahvaltısı ile enerji toplayacağınız işletmede kişi başı hesap ortalaması 45 - 50 TL'dir.

Adres: Karasu Değirmenler Mevkii Türbin Mesire Bölgesi, 11000 Bozüyük/Bilecik

Cennet Vadisi, otantik bir çadırda konuklarını ağırlamakta olup, önündeki geniş bahçesi bahar ve yaz aylarında özellikle Pazar kahvaltıları için tercih edilmektedir. Serpme kahvaltıdaki ürün çeşidinin yanı sıra sucuklu yumurtası da oldukça beğenilmektedir. İki kişi hesap ortalaması 90 - 100 TL arasındadır.

Adres: Eskişehir-Bilecik yolu 10.km Başköy Kalanlar Mevkii, Bilecik Türkiye

Vezirhan Meydan Tesisleri, bahçede size ördeklerin eşlik edeceği, göletin kenarında huzur bulacağınız bir işletmedir. Serpme kahvaltı servisinin bulunduğu mekanda tüm ürünler en kaliteli markalardan seçilmekte olup porsiyonlar ise büyük ve doyurucudur. Kişi başı hesap ortalaması 30 - 40 TL arasındadır.

Adres: Kayalar, Selanik Bulvarı No 2, Vezirhan/Bilecik Merkez/Bilecik

Kahve Durağı Bilecik, şehrin en seçkin mekanlarından biri olup, leziz kahvelerinin yanı sıra baha kahvaltılarında da şık sunumları ve zengin çeşitleri ile beğeni kazanmaktadır. Özellikle Edebalı türbesine bakan tarafı gündüz saatlerinde eşsiz bir manzara sunmaktadır. Güne keyifli bir başlangıç için seçebileceğiniz Kahve Durağı'nda iki kişi hesap ortalaması 60 - 80 TL arasındadır.

Adres: İstiklal, 11000 Bilecik Merkez/Bilecik

BOSS Cafe & Bistro, özellikle gençlerin şehirdeki ilk tercihlerinden biridir. Öğlen ve akşam yemekleri kadar kahvaltısıyla da meşhur olan işletmenin porsiyonları oldukça büyük olup, kişi sayısına göre kahvaltı siparişi verme zorunluluğu bulunmamaktadır. 2 kişilik serpme kahvaltı 3 - 4 kişiye dahi yetebilmekte olup, ekstra kişi olması durumunda içecek ücretleri ödenmektedir. İki kişi hesap ortalaması 40 - 50 TL arasındadır.

Adres: BOSS Cafe & Bistro Kayı Plaza Kat:1 No:10 11100, Bilecik Merkez/Bilecik

Cıngıllı, her ne kadar Laz Bombası ve Asado ile öğlen ve akşam yemeklerinin yıldızı olsa da, sabah kahvaltılarında da doğal ve lezzetli ürünleri ile konuklarına enfes bir lezzet şöleni yaşatmaktadır. Kahvaltıda mutlaka kuymak denemeniz önerilmektedir. Doğa ile iç içe atmosferiyle de göze hitap eden işletmede iki kişi hesap ortalaması 40 - 60 TL arasındadır.

Adres: 11800 Demirköy/Pazaryeri/Bilecik

BURSA
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne gastronomi ödülü
Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amac...
SPOR
Konyaspor ile Fenerbahçe 46. randevuda
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor ile ligde 46. k...
SİYASET
Rusya, Zelenskiy'i arananlar listesine aldı
Rusya tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in arananlar liste...
GÜNDEM
Dur ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı
Batman'da polisin "Dur" ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi...
BURSA
Bursa Hayvanat Bahçesi'nde penguen ailesine 2 yeni üye
Bursa Hayvanat Bahçesi'nin en sevimli üyelerinden olan penguen ailesine 2 yeni yavru daha katıldı...
BURSA
Vanspor FK oyuncularından Bursaspor maçında protesto
Bursaspor - Vanspor FK maçında protesto gerçekleştirildi. Konuk ekibin futbolcuları, Esenler Erok...