Ödeme yapmayan araçlar yandı!

Ulaştırma Bakanlığı Sayıştay'ın uyarısı üzerine otoyol ve köprülerde ödeme yapmayan yabancı araçların ülkeyi terk etmesine izin vermeyecek yönetmelik taslağı hazırladı.

GÜNDEM, 16 Şubat 2016 Salı, 09:56
Ödeme yapmayan araçlar yandı!
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi'nden (OGS) kaçak geçen yabancı araçlar sorunu için Sayıştay'ın da uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Sayıştay, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yönelik denetimlerinde kurumu bu konuda uyarırken, raporunda da yıllık 1 milyonu aşkın yabancı plakalı aracın kaçak geçiş yaptığı bilgisini verdi. Sayıştay'ın uyarısı üzerine Ulaştırma Bakanlığı, ödeme yapmayan yabancı plakalı araçların ülkeyi terk etmesine izin verilmemesini öngören yönetmelik taslağı hazırladı. Gümrük Bakanlığı'nın, sınırdan geçişleri yavaşlatacağı gerekçesi ile itiraz ettiği taslağın ardından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bizzat devreye girerek, Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci'yi aradığı belirtiliyor. Taslağa göre ödemesiz geçişler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na elektronik ortamda iletilecek. Uygun altyapı oluşturulacak. 1 MİLYON YABANCI ARAÇ KAÇAK GEÇİŞ YAPTI Kaçak geçişlerin gümrük kapılarına bildirilmesiyle, tahsilat yapılacak. Tahsilat olmadan araçların ülkeyi terk etmesine izin verilmeyecek. Sayıştay'ın raporuna göre, 2014'te HGS ve OGS'den 17 milyon 363 bin 146 kaçak geçiş yapıldı ve 169 milyon 982 bin TL'lik kayıp yaşandı. 1 milyon yabancı plakalı aracın kaçak geçişi nedeniyle oluşan kayıp ise 11 milyon 756 bin 769 TL oldu. 169 milyon TL'lik kaçak geçiş bedelinin 12 milyon 385 bin lirası tahsil edilebildi.
YABANCIYA GIRIŞTE ABONE OLMA ŞARTI Taslağa göre, Türkiye'ye giren yabancı plakalı araçlar, köprü ve otoyollardan geçişlerine uygun etiketi almakla zorunlu olacak. Aracın sürücüsü Türk olsa dahi, uygulama değişmeyecek. Etiketsiz olarak seyreden yabancı plakalı araçlar da cezalı ödeme yapacak. Geçiş ücreti cezası, aracın üzerine tahsis edilecek. (Kaynak:Habertürk)
BURSA
BUrsa'da Türkiye'de son 4 ustadan biri, 120 yıllık aile mesleğini devam ettiriyor
Bursa'da Türkiye'nin 4 alem ustasından biri olan Rıza Akbalış, 120 yıllık aile mesleğini büyük bi...
SPOR
Ergin Ataman'dan, İsrail takımına tepki: "Türk vatandaşıyım, bana hiçbir şey yapamazsınız"
EuroLeague play-off turu ikinci maçında İsrail takımı Maccabi Playtika'yı 95-79 mağlup eden Yunan...
BURSA
Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda 24 kişi yakalandı
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emn...
BURSA
BUSADER 23 Nisan'ı Hatay'da kutladı
BUSADER Federasyonu, çatısı altında yer alan ANSEDER'in organizasyonu ile 23 Nisan Ulusal Egemenl...
MAGAZİN
Özlem Değirmen Fashion Week Türkiye'ye damga vurdu
Yeni koleksiyonunu İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Fashion Week Türkiye'd...
EĞİTİM
Karnaval tadında şenlik
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...