Muhtardan alkışlanacak covid tedbiri

Bursa'da yaşlıların ayakta beklemesine gönlü razı olmayan mahalle muhtarı, sağlık ocağının önüne sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sandalyeler yerleştirdi. 

BURSA, 17 Ekim 2020 Cumartesi, 12:02
Muhtardan alkışlanacak covid tedbiri

Yıldırım'a bağlı Yiğitler Mahallesi'nin muhtarı Ferhat Sarman, herkes tarafından alkışlanacak bir uygulamaya imza attı. Muhtarlığın yanında bulunan Yiğitler Edebali Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen vatandaşlar, hem sosyal mesafeye uymuyor hem de ayakta bekliyordu. Bu meseleye çare arayan Sarman, gerekli yerle dilekçe yazdı. Hem bekleme alanı, hem de üzerinin yağmur ve soğuktan korunması için yardım bekleyen Sarman'ın aklına kullanmadığı muhtarlıktaki sandalyeler geldi. Sağlık merkezi çalışanları ile birlikte sosyal mesafe kuralına uygun dizilen sandalyeler, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 
Korona virüs ile hep birlikte mücadele etmek gerektiğini belirten Ferhat Sarman, "Sağlık merkezimiz çok yoğun oluyor. İnsanların yoğunluktan dolayı sosyal mesafe kuralına uymadığını gördüm. Yıldırım Belediyesi'ne dilekçe yazdım. Olumlu dönüş yaptılar. Ancak bu zaman zarfında insanların ayakta ve sosyal mesafe kurallarına uymadan beklemelerine gönlüm razı olmadı. Muhtarlığın sandalyelerini sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde koyduk. Şimdilik güneşin altın kalıyorlar. Ama en azından sosyal mesafeye uyup ayakta beklemiyorlar" dedi. 
Sosyal medyaya fotoğraflar düşünce diğer kurumlardan da hem yardım için hem de örnek bir davranış olduğu için tebrik telefonları aldığını ifade eden Sarman, "Kısa bir sürede buranın üzerini kapatırsak, insanlar sağlık ocağına geldiğinde sağlıklı bir ortamda beklemiş olurlar" şeklinde konuştu. 
Muhtarın yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten vatandaşlar ise, en kısa zamanda bu meselenin çözüleceğine inançlarının tam olduğunu söyledi. 

BURSA
Bursa'da bir erkek, eşinden boşandığı için lokma döktürdü
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir vatandaş, eşinden boşandığı için cuma namazı çıkışı lokma döktürdü.
BURSA
Bursa'da drift atanlara milyonlarca lira ceza!
Bursa'da araçları ile drift atan 161 sürücüye toplamda 5 milyon 189 bin 513 TL idari para cezası ...
EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.