Mudanya Saadet'ten "Maneviyat" vurgusu

Mudanya Saadet Partisi İlçe Başkanı Sami Sakin, ilçe genelinde Ramazan ayındaki etkinliklerin maneviyattan uzak müzik, eğlence , ziyafetler sebebiyle adeta panayır havasına dönüştürülmesine tepki gösterdi.

BURSA, 01 Temmuz 2016 Cuma, 15:08
Mudanya Saadet'ten "Maneviyat" vurgusu

Mudanya Saadet Partisi İlçe Başkanı Sami Sakin, ilçe genelinde Ramazan ayındaki etkinliklerin maneviyattan uzak müzik, eğlence , ziyafetler sebebiyle adeta panayır havasına dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sami Sakin, Ramazan ayının gerçek manasının dışına çıkıldığına dikkat çekerek, "İçinde bulunduğumuz onbir ayın sultanında, Allah'a ibadet, nefis terbiyesi ve sosyal yardımlaşma ile islam kardeşliği olması gerekirken denk getirilen zamanlama nedeni ile Ramazanın gerçek manasının dışına çıkılarak islam ikinci plana atılmış  adeta 'camiiye gitme eğlenceye gel' denilmektedir. Bunlar yetmezmiş gibi ülkemizde on aydır hergün şehit haberleri geldiği,mülteci akınına maruz kaldığımız , işsizlik ve geçim sıkıntılarının hat safhada olduğu günlerde yapılan bu eğlenceler Ramazan ayının maneviyatına yakışmamaktadır. Belediyelerin kendi vebal ve sorumluluklarını bilip bunun bilincinde hareket etmeleri lazımdır. İçinde bulunduğumuz mübarek günler sebebi ile insanımıza manevi değerler kazandıracak etkinliklerin cazip hale getirilmesi zaruridir! ihtiyaçtır! Unutulmamalıdır ki ; herşeyin başı eğitimdir. Bunu yerine getirdiğimizde alınan manevi lezzetle bugünlerde fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz huzur ve barış ortamına kavuşuruz.Eğlenmesini de öğrenerek bayram yapma hakkımızı elde etmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

BURSA
Çocuk şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Şenliği', Koza Çocuk Akademisi öğrencilerinin g...
BURSA
Bursa'da bir erkek, eşinden boşandığı için lokma döktürdü
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir vatandaş, eşinden boşandığı için cuma namazı çıkışı lokma döktürdü.
BURSA
Bursa'da drift atanlara milyonlarca lira ceza!
Bursa'da araçları ile drift atan 161 sürücüye toplamda 5 milyon 189 bin 513 TL idari para cezası ...
EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...