Modifiyeli araçlara ceza yağdı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, egzozlarında, şasi ve ışık donanımları ile lastik ebatlarında mevzuata aykırı değişiklik yapılan araçlara yönelik denetimlerde 7 modifiyeli otomobil trafikten men edilirken çoğu ehliyetsiz olan sürücülere de toplam 102 bin lira ceza uygulandı.

GÜNDEM, 27 Ekim 2022 Perşembe, 09:48
Modifiyeli araçlara ceza yağdı

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda gerek CİMER ve 112 Acil Servis hattı aracılığıyla gelen şikayetler üzerine; özellikle eski model araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımları ve lastik ebatlarında kurallara aykırı şekilde değişiklik yapılan modifiyeli araçlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.


Trafik Denetleme Büro Amirliği koordinesinde; trafik kurallarını hiçe sayarak vatandaşların ve diğer sürücülerin can güvenliğini tehdit eden, drift ve makas atarak ilerleyen aynı zamanda da çevredekileri rahatsız edecek derece gürültü çıkaran modifiyeli araçlar için şehrin birçok bölgesinde kontrol noktası oluşturuldu. İlçenin giriş ve çıkışları da dahil olmak üzere çok sayıda noktada resmi ve sivil ekipler görev aldı.


Polis ekiplerince durdurulan modifiyeli araçlar, mevzuat doğrultusunda şumüllü bir denetimden geçirildi. Araç üzerine sonradan eklenen abartı egzozlar başta olmak üzere yasal olmayan aksesuarlar söktürüldü. Denetimlerde; şasi donanımında değişiklik yapılarak 'basık' olarak adlandırılan duruma getirilen 7 otomobil, trafikten men edilerek otoparka çekildi. Ayrıca, ehliyetsiz olarak direksiyona geçen 16 modifiyeli araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Denetimler sonrasında kuralları ihlal eden araçlara da ilgili maddelerden ceza kesildi. Denetimler sonucunda kesilen ceza miktarı ise toplam 102 bin 864 lira oldu.


Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kırılmaz, bu yöndeki denetim ve uygulamaların aralıksız olarak süreceğini söyledi.


Kırılmaz, modifiyeli olarak adlandırılan araçların, şehrin huzurunu bozmasına ve diğer sürücüler ile yayaların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.


Bu konu ile ilgili yoğun şikâyetler olduğuna dikkat çeken Kırılmaz: "İlçe genelinde modifiyeli araçlar ile abartı egzozlu araçlar üzerinde denetimlerimizi sıklaştırdık. Trafik başta olmak üzere tüm ekiplerimiz bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Özellikle modifiyeli araçlar olmak üzere şehir içi trafiğin düzenlenmesinde üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getireceğiz. Vatandaşın huzurunu, can ve mal güvenliğini sağlamak için tavizsiz şekilde denetimlerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...