Merkel'den flaş açıklama

Pazar günü resmi olarak Cumhurbaşkanlık görevini teslim alan Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı olarak ilk görevi olan başbakan seçimini gerçekleştirdi. Macron'un başbakan olarak seçtiği isim Edouard Philippe oldu. Philippe 1970 doğumlu, Cumhuriyetçiler (LR) Parti üyesi, Havre kenti Belediye Başkanlığı ve milletvekili görevlerini eş zamanlı olarak yürütmekte. Yeni Başbakan kendi partisi olan Cumhuriyetçilerin (LR) Cumhurbaşkanı adayı François Fillon'un kampanyasını, yolsuzluk olayları sonrası, terk etmişti. Başbakan seçilen Edouard Philippe 48 saat içerisinde bakan kabinesini oluşturmak zorunda.

DÜNYA, 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 16:26
Merkel'den flaş açıklama

Başkent Berlin'de partisinin toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman milletvekillerinin İncirlik'e girmesine izin verilmemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kararı eleştiren Merkel, İncirlik'e alternatif arandığını söyledi. "Hoş olmayan bir durum" açıklamasını yapan Merkel, ziyaretin çeşitli kanallar aracılığıyla iletildiğini dile getirerek, müzakerelerin de sürdürüleceğini sözlerine ekledi. Alman lider, alternatiflerden birinin Lübnan olabileceğini bildirerek, "Alman ordusu parlamento ordusudur. Milletvekillerimizin askerlerinin konuşlandırıldığı yerlere giriş izninin olması kesinlikle gereklidir" ifadelerini kullandı.

Almanya Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich ve komisyon üyelerinden oluşan heyet, İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek için talepte bulunmuştu. Ziyaretin yarın gerçekleşmesi planlanıyordu.
Başbakanlık Sözcüsü Steffen Seibert ve meclis savunma komisyonu başkanı Wolfgang Hellmilch de alternatif arayışına girildiğini kaydederek, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon için bunun gerekli olduğunu basına yaptıkları açıklamada dile getirdiler. Hellmilch, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Washington'da yapacağı görüşmelerde konuyu diğer NATO üyesi ülke yetkilileri ile gündeme getireceğini söyledi.

BURSA
Kanser hastası çocuklar için anlamlı iş birliği
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ve Uludağ Onkoloj...
BURSA
Nilüfer Belediyesi'nde başkan yardımcıları belli oldu
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yönetimini belirledi. Başkan Özdemir, 7 başkan yardımcısın...
BURSA
Bursa'da atlara eziyet! Kamyonetin arkasına bağladığı 4 atı böyle götürdü
Bursa'da 4 atı kamyonetin arkasına bağlayan sürücü, bu şekilde seyrederek atları götürdü.
BURSA
Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı
Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan aranan 92 kişiyi yakaladı, gözaltına al...
BURSA
BURSA TİCARET BORSASI'NIN İLK ÇEYREKTE TESCİL İŞLEM HACMİ YÜZDE 63 ARTTI
Bursa Ticaret Borsası'nın, 2024 yılının ilk çeyreğinde tescil işlem hacminin yüzde 63 artışla 9 m...
BURSA
Bursa'da Türkiye'de son 4 ustadan biri, 120 yıllık aile mesleğini devam ettiriyor
Bursa'da Türkiye'nin 4 alem ustasından biri olan Rıza Akbalış, 120 yıllık aile mesleğini büyük bi...