İstanbullu kasaplardan tepki: O fiyata olmaz!

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bilgin Şahin, "23 lira 17 kuruşa mal ettiğim eti nakliyesi ve diğer masraflarıyla nasıl 32 liradan satacağım?" dedi.

GÜNDEM, 21 Şubat 2016 Pazar, 18:34
İstanbullu kasaplardan tepki: O fiyata olmaz!
İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bilgin Şahin, etin ucuzlamasını kasaplar olarak kendilerinin de istediğini belirterek, "Ne kadar ucuza alıp satarsak sürümümüz de o kadar artacak. Daha fazla et satma imkanımız olacak. Ancak 23 lira 17 kuruşa mal ettiğim eti nakliyesi ve diğer masraflarıyla nasıl 32 liradan satacağım? Bütün bunları Bakanımıza anlatacağız." dedi. SIĞIR SATICILARI FARUK ÇELİK'E VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI Şahin, Bakırköy'deki İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (İSTESOB) etteki tavan fiyat uygulamasına ilişkin düzenlenen toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ette belirlediği tavan fiyatın kasapları zora soktuğunu ifade ederek, sığır satıcılarının fiyat konusunda Bakan Faruk Çelik'e verdikleri sözü tutmadıklarını öne sürdü. İstanbul'un et tüketiminin Ankara ,İzmir, Bursa ve Antalya gibi dört büyük ilin toplamından daha fazla olduğunu vurgulayan Şahin, İstanbul'un günde 500 ton et tükettiğini dile getirdi.
"O PARAYA NASIL SATACAĞIM?" Türkiye'deki yıllık et tüketiminin yüzde 35'ini İstanbul'un gerçekleştirdiğini aktaran Şahin, şöyle konuştu: "İstanbul'daki kasapların yüzde 75'i kaliteli et satmak mecburiyetindedir. O kalan yüzde 25'i de ancak varoş bölgelerde et satışı yapabilir. Bakanımıza saygı duyuyoruz. Etin ucuzlamasını biz de istiyoruz. Çünkü ne kadar ucuza alıp satarsak sürümümüz de o kadar artacak. Daha fazla et satma imkanımız olacak. Ancak Bakanımıza söz verip de sözünde durmayanlar ve buraya davet ettiğim halde gelmeyenler utansın. Sektörün kesim yapan aktörleri ortada yok. Bu toplantıya toptancısı, perakendecisi herkes gelsin isterdim. Bu odanın başkanlığını yaptığım müddetçe esnafımın hakkını aramaya devam edeceğim. Ancak bunu kanun çerçevesinde arayacağım. Bakanlığa sunmak üzere bir rapor hazırladık. 23 lira 17 kuruşa mal ettiğim eti nakliyesi ve diğer masraflarıyla nasıl 32 liradan satacağım? Bütün bunları Bakanımıza anlatacağız. Sayın Bakanımız yeni geldi. Sayın Bakanın bunda bir günahı yok, iyi niyetli bir çalışma yapıyor. Sektörü bilen kişiler olarak kendisine yardımcı olmamız lazım." TAVAN FİYATLAR BELİRLENMİŞTİ Şahin, toplantı sonunda üreticiden aldıkları etlerin faturalarını da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına fakslayacaklarını kaydetti. Bakanlık tarafından belirlenen tavan fiyat uygulamasına göre, kilogram fiyatı karkas ette 23,3 lira, kıymada 32 lira, kuşbaşıda ise 34 lira olmuştu.
BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu: "Fedakarlık istemek mecburiyetindeyiz"
Bursaspor Divan Kurulu, yeşil-beyazlı kulübün eski günlerine dönebilmesi için birçok kişi ve kuru...
GÜNDEM
Dilan ve Engin Polat hakkında ara karar: Tutukluluk devam
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan dava kaps...
BURSA
Yıldırım'da 'Dönüşüme cam, doğaya can' projesi hayata geçti
Yıldırım Belediyesi, 'Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi' çerçevesinde, 7 ayda 90 ton atık cam topla...
BURSA
Bursa'da sahte zeytinyağı kaçakçılarına operasyon
Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonda sah...
SPOR
Xavi Hernandez, Barcelona'da kaldı
Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını açıklayan Teknik Direktör Xavi Hernandez, kararını değiş...
BURSA
Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümü ...