Hayat Hastanesi'nden Diyabet Farkındalık etkinliği

Bursa Hayat Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nün önemine, diyabetin zararlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için sağlık çalışanları ile halkın katılımıyla yürüyüş organize etti.

SAĞLIK, 13 Kasım 2023 Pazartesi, 15:33
Hayat Hastanesi'nden Diyabet Farkındalık etkinliği

Hayat Hastanesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5'ncisi gerçekleşen diyabet yürüyüşüne katılan Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, Yönetim Kurulu Üyeleri, doktorlar ve çok sayıda vatandaş, diyabet hastalığına dikkat çekmek için ellerinde balonlar ve pankartlarla yürüdü.

Barış Kadın Bando Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğindeki yürüyüş Cumhuriyet Caddesi'nden başlayıp, Zafer Plaza Meydanı'nda son buldu.

Diyabetin ülkemizde görülme sıklığı gittikçe artan, ciddi organ yetmezliğine yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, adı şeker olan hastalığın artık Türk halkının ağız tadını bozduğunu ifade etti. Dr. Fatih Özkul, "Diyabet yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve tedavisi,takibi aksatıldığında da körlük, kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği ve uzuv kaybına kadar sorunlara yol açabilen bir hastalıktır"dedi.

Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul şöyle konuştu, "Hayat Hastanesi olarak doktorlarımızla, sağlık çalışanlarımız ile bu konuya dikkat çekip, farkındalık oluşturmaya çalışırken, aynı zamanda bakanlık tarafından düzenlenen 'Her gün 10 bin adım' projesine destek sağlamak istedik. Diyabet hastalığıyla ilgili bilgilendirme broşürleri ve sağlıklı beslenmenin ve diyabet simgesi olan yeşil elmaları dağıtarak, farkındalık oluşturuyoruz.

Hayat Hastanesi olarak bu tür farkındalıkları önemsiyoruz.'' Vatandaşın da coşkuyla katıldığı yürüyüş sonunda vatandaşlara elma dağıtılarak program sona erdi.

EĞİTİM
KPSS başvuruları başladı
Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı oturumlarının ge...
BURSA
Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette
Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde 24 saat hizmet veren ça...
BURSA
Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki
Kırmızı ve beyaz et fiyatlarının hızla yükselmesi endüstriyel yemek sektörünün tepkisine sebep ol...
BURSA
Bursa'da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı
Bursa'da aralarında daha önceden husumet bulunan taraflar arasında çıkan silahlı kavgada birbirle...
TEKNOLOJİ
Çin Ay'ın karanlık yüzüne uzay aracı gönderdi
Çin, Ay'ın karanlık yüzünden örnek toplamak üzere Chang'e-6 keşif aracını uzaya gönderdi.
BURSA
Yıldırım'da temizlik seferberliği
Yıldırım Belediyesi 'Daha Temiz Bir Yıldırım' için çalışmalarını sürdürüyor.