Fetih Müzesi'nde "Gönüller Fatihi" Programı

 Osmangazi Belediyesi, bu yıl 17'ncisini düzenlediği Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde 'Gönüller Fatihi Hazreti Muhammed adlı program gerçekleştirdi.

KÜLTÜR - SANAT, 18 Nisan 2022 Pazartesi, 14:32
Fetih Müzesi'nde "Gönüller Fatihi" Programı

 Osmangazi Belediyesi, bu yıl 17'ncisini düzenlediği Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde 'Gönüller Fatihi Hazreti Muhammed adlı program gerçekleştirdi.
Osmangazi Belediyesi'nin Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu işbirliğiyle Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde düzenlediği programa, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Sevdanur Duman'ın sunuculuğunu yaptığı gecede konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Mustafa Kara, "Dinin en büyük kelimesi imandır. Çünkü iman her zaman gönlü mesken tutar. Allah'ı sevmenin, muhabbet makamına ulaşmanın yolu da Kur'an-ı Kerim'de Resullah'a tabii olmaktan, onu izlemekten, onun yaptıklarını yapmaktan ve ona uymaktan geçer. Bu sebeple muhabbetullah damarımızı her zaman sıhhatli ve canlı tutmamız gerek" dedi.
Bütün fetihlerin şifresinin alçak gönüllülük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kara, "Bunun en müthiş örnekleri, efendimizde ve daha sonra onu takip eden insanlardadır. Bursa'yı fethedenlerde bu tevazu ile ilerlemiştir. Silahlarla asla değil. Onun için 696 yıldır Bursa'da Ezan-ı Muhammed-i okunuyor. İnşallah, kıyamete kadar da okunacak" diye konuştu.
Muhteşem Tasavvuf Konseri
Konuşmaların ardından Mevlidhan Ömer Faruk Belviranlı, Koro Şefi Hakan Özlev eşliğinde Ramazan ayının manevi atmosferiyle bütünleşen bir tasavvuf musikisine imza attı. Yaklaşık 2 saat süren musikide birbirinden değerli tasavvuf eserlerini başarıyla seslendiren Belviranlı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile programı sonlandırdı. Büyük duygu seli yaşayan vatandaşlar adına hediye takdiminde bulunan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ise Prof. Dr. Mustafa Kara ve Mevlidhan Ömer Faruk Belviranlı'ya programa katkılarından dolayı teşekkür etti.

EĞİTİM
KPSS başvuruları başladı
Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı oturumlarının ge...
BURSA
Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette
Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde 24 saat hizmet veren ça...
BURSA
Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki
Kırmızı ve beyaz et fiyatlarının hızla yükselmesi endüstriyel yemek sektörünün tepkisine sebep ol...
BURSA
Bursa'da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı
Bursa'da aralarında daha önceden husumet bulunan taraflar arasında çıkan silahlı kavgada birbirle...
TEKNOLOJİ
Çin Ay'ın karanlık yüzüne uzay aracı gönderdi
Çin, Ay'ın karanlık yüzünden örnek toplamak üzere Chang'e-6 keşif aracını uzaya gönderdi.
BURSA
Yıldırım'da temizlik seferberliği
Yıldırım Belediyesi 'Daha Temiz Bir Yıldırım' için çalışmalarını sürdürüyor.