Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

SİYASET, 09 Ekim 2023 Pazartesi, 21:14
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde

Ekonomiden güvenliğe, bölgesel gelişmelere kadar pek çok konuyu değerlendirdiğimiz kabine toplantımızı tamamladık. MGK'nın Eylül ayı toplantısında önemli kararlar aldık. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda sınırları içinde ve dışında stratejimizi sürekli geliştirerek hayata geçiriyoruz. İzmir'de de düzenlenen TEKNOFEST'in heyecanını tüm katılımcılarla yaşadık. Bir araya geldiğimiz evlatlarımızın dinamizmi bize de güç veriyor.

Ülkemizde düzenlenecek en büyük etkinlik olacak Uluslararası Uzay Kongresi'nin 72'sine Antalya'da ev sahipliği yapacağız. TBMM'nin açılış töreninde milletvekillerimizle birlikte gazi meclisimizde hazır bulunduk. Bu vesileyle, cumhuriyetimizin kuruluşundaki ideallerden Türkiye Yüzyılı hedefine kadar pek çok başlıktaki görüşlerimizi milletimizle ve meclisimizle paylaştık. Her ne kadar bazılarının milli mücadeleyi yürüten 15 Temmuz'da hain darbe girişimine direnen meclisimize gazi demeye dile varmıyor olsa da TBMM bu şanlı unvanı ilelebet taşıyacaktır. Yüksek yargı mensuplarımızla bir araya geldik .Türkiye Yüzyılını adaletin yüz yılı yapmaya adım adım yaklaşıyoruz. Partimizin 4. olağanüstü kongresi vesileyle ağırladığımız misafirlerimizle de ülkelerimiz arasındaki ilişkileri değerlendirme fırsatı bulduk. Dün İstanbul'da Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılışını gerçekleştirdik. İnşa ettiğimiz kilise, ülkemizdeki din özgürlüğünün sembolüdür. Nefret suçlarının arttığı bir dönemde, Türkiye'nin sergilediği kuşatıcı tavır çok önemlidir. İstanbul'da tüm semavi dinlerin temsilcilerinin katılımıyla başarılan hoşgörü ve dayanışma iklimin Kudüs başta olmak üzere dünyanın her yerine örnek olmasını temenni ediyoruz. Bugün de kabine toplantımızdan önce üniversitelerin açılış törenini gerçekleştirdik. Yeni akademik yılımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Ankara'da yaptığımız birçok toplantıda ülkemizi büyütme çabamızı kesintisiz sürdürdük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde

"Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışmaya fiilen devam eden emeklilerimizi bu ödemenin dışında bırakıyoruz."

BURSA
Bursa'da film sahnelerini aratmayan kovalamaca
Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir motosiklet sürücüsü, ekiplerin 'Dur' ihtarına uymayarak kilometre...
BURSA
Bursa'da 100 bin kişiyi zehirleyecek uyuşturucu baronları tutuklandı
Bursa'da 100 bin genci zehirleyecek 27 kilogram metamfetamin ile yakalanan 2'si yabancı uyruklu 4...
SPOR
Sergen Yalçın sezon sonunda Antalyaspor'dan ayrılacağını açıkladı
Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 mağlubiyetle sona eren Pendikspor karşılaşması so...
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları ile ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığımız yarı...
BURSASPOR
Bursaspor Kulübü: "Unutulmayacaksın şampiyon başkan"
Bursaspor Kulübü, efsane başkanı İbrahim Yazıcı'yı vefatının 11. yılında da unutmadı.
BURSA
Bursa'da "Tarlasını yola çevirenlere" kızdı, tabelayı dikti
Bursa'da parsel parsel sattıkları arazilerin yolunu çiftçinin mahsul ekili tarlasından geçiren em...