ÇEKSANAT organizasyonları başlıyor

ÇEKSANAT, mayıs ayında iki farklı ekibe ev sahipliği yapıyor. 11 Mayıs'ta Betül Arım'ın ''Dışarıda Hiçbir Şey Var!'' gösterisi ve 24 Mayıs'ta Tiyatro Gaia'dan ''Bir Ayı Evlenmesi'' oyunu saat 20.30'da Görükle Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

KÜLTÜR - SANAT, 04 Mayıs 2023 Perşembe, 10:55
ÇEKSANAT organizasyonları başlıyor

ÇEKSANAT ORGANİZASYONLARI İLE BULUŞMAYA HAZIR MISINIZ?

ÇEKSANAT, mayıs ayında iki farklı ekibe ev sahipliği yapıyor. 11 Mayıs'ta Betül Arım'ın ''Dışarıda Hiçbir Şey Var!'' gösterisi ve 24 Mayıs'ta Tiyatro Gaia'dan ''Bir Ayı Evlenmesi'' oyunu saat 20.30'da Görükle Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Bir Yaşama Sanatı Gösterisi olan Betül Arım'ın sahnelediği tek kişilik gösteri ''Dışarıda Hiçbir Şey Var!'' ve Anton Çehov'un yazdığı ''Bir Ayı Evlenmesi'' oyunu Görükle Kültür Merkezi'nde Bursalı sanatseverlerle buluşacak.

Kendi mekanı olan Görükle Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren ÇEKSANAT, kurulduğu günden bu yana tiyatro, sinema, söyleşi, sergi ve atölyeler gibi birçok kültür-sanat etkinliğine imza attı. Kendi bünyesindeki profesyonel oyunculardan oluşan tiyatro ekibi ile oyunlar sahneleyen ve gerçekleştirdiği turneler ile adından sıkça söz ettiren ÇEKSANAT, bu kez organizasyonunu kendi yapacağı farklı şehirlerden konuk ettiği oyunları da GKM'de Bursalı seyirci ile buluşturmak için kolları sıvadı.

Betül Arım'ın ''Dışarıda Hiçbir Şey Var!'' gösterisi 11 Mayıs Perşembe saat 20.30'da, Anton Çehov'un yazdığı, Serdar Akülker, Suzan Acun İlhan, Hüseyin Yirik oynadığı oyun ''Bir Ayı Evlenmesi'' ise 24 Mayıs Çarşamba 20.30'da Görükle Kültür Merkezi'nde olacak.

''DIŞARIDA HİÇBİR ŞEY VAR''

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2018 Jüri Özel Ödülü'ne sahip "Dışarıda Hiçbir Şey Var!" adlı oyunda Betül Arım, hepimizin tek ve biricik olduğunu, bize armağan ve emanet edilen bu muhteşem varlığın farkına varmamızı, kendimize verebileceğimiz en büyük armağanın kendimizi bilmek, tanımak ve var etmek olduğunu, bilinçaltımızın bizi nasıl yönettiğini, anda ve sevgide kalmanın yaşamımızı nasıl değiştirdiğini, hastalıkları nasıl yenebileceğimizi, daha pek çok şeyi kendi yaşamından örnekler, hikayeler ve şiirlerle eğlenceli bir dille anlatıp, "dostumuz da düşmanımız da biziz, bizi bizden başka engelleyen yok, hayatla kavga etmek yerine onunla şarkı söyleyip dans edebiliriz, seçim sizin" der ve şarkıya başlar.

''BİR AYI EVLENMESİ''

Anton Çehov'un yazdığı, Bekir Çiçekdemir'in yönettiği, Nihat Çapar ve Suzan Acun İlhan'ın uyarladığı, Serdar Akülker, Suzan Acun İlhan, Hüseyin Yirik'in oynadığı oyunda eşinin ölümünün yasını tutan Bayan Popova ile alacağını tahsil etmek için evine gelen, toprak sahibi Bay Simirnov arasında kavga ve inatlaşmayla başlayan ilişkinin aşka dönüşmesini anlatırken, Bay Simirnov'u oynayan oyuncunun yaptığı bir hatayla her şey birbirine karışır. Oyuncular oyunu kurtarmaya çalışırken, kendi kişiliklerini, hırslarını, egolarını da sahneye taşıyınca, oyun; komik, absürt ve müzikli bir oyuna dönüşür. Peki şimdi hangi oyundayız? Ayı mı? Bir evlenme teklifi mi? Yoksa, bu bir oyun mu?

Oyunların biletleri GKM Gişesi ve biletinial.com'da satışta. Oyunlar ve ÇEKSANAT etkinlikleri hakkında bilgi almak için 0530 667 24 12 telefonu arayabilir, www.ceksanat.com ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

GÜNDEM
Irak'ın kuzeyinde barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist teslim oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı teröristin...
BURSASPOR
Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak
Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son hafta oynanacak Bursaspor - Vanspor F...
EKONOMİ
Benzin ve motorine zam yolda!
Benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam geliyor. Fiyat değişiklikleri gece yarısından itibaren po...
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel...
BURSA
Bursa'da 20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü
Bursa'da motosikletiyle gezintiye çıkan kişi, virajlarda 20 saniye içinde karşısına gelen otomobi...
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Batılı yöneticilerin ikiyüzlü politikalarını ibretle takip ediyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllardır bize demokrasi ve özgürlük dersi veren Batılı yöne...