Bursa'da doğu hattı minibüsleri kaldırılıyor!

Bursa'da trafiği kilitleyen doğu hattı minibüslerinin otobüse dönüşerek Bursaray istasyonlarına dikey hatlarla çalışması için Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı.

BURSA, 25 Ocak 2018 Perşembe, 10:48
Bursa'da doğu hattı minibüsleri kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, minibüslerin 5-6 ay içinde kesinlikle otobüse dönüşeceklerini bildirdi. Batı hattındaki halk otobüslerinin Bursarayistasyonlarına dikey olarak çalışmaları ve bir düzene sokulmaları yönünde önemli mesafe aldıklarını dile getiren Başkan Alinur Aktaş, doğu hattı için de minibüsçülerin 10 Şubat'ta yapılacak olan oda seçimlerini beklediklerini ifade etti.

Aktaş, şunları kaydetti:

"Minibüsçü esnafına ilkesel olarak ne yapmak istediğimizi ifade ediyoruz ama kesin çözüm yönetimle ilgili olduğu için yeni yönetimi bekliyoruz. O yüzden doğuyu ağırdan alıyoruz. Ama şunu biliyoruz ki kesinlikle minibüs olarak devam etmeyecekler. Otobüs olacaklar ve elektronik sisteme dahil olacaklar. Ne yaptıklarını bilmiyoruz. Onlara sorarsanız para kazanamıyorlar bana sorarsanız müthiş para kazanıyorlar. Toplu taşıma işi belediyeye ait bir iştir. Engelliyle, öğrenciyle, şehit aileleriyle ve 65 yaş üstüyle alakalı bir takım haklar verildiyse bunların hepsinin uygulanması lazım. Ama bu uygulamanın onlara da zarar vermemesi lazım. Hepsinin tek çatı altında olması lazım. Bursa'ya bu manzara yakışmıyor. Doğu'daki minibüsler 2019 Mart'ına kadar kalmaz hepsini dönüştürürüz. 5-6 aylık süreçte karşılıklı mutabakatla bu işi kökten çözeceğimize inanıyorum. Trafiğin sıkışmasında bir çok parametre var. Bütün parametreleri tek tek tamir etmeyi çalışıyoruz. Bunar tamir etmeden ulaşımı düzeltemeyiz." 

Öte yandan BURULAŞ'ın talebi ile; mart ayında toplanan UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda, 43'cü madde ile İnegöl-Yenişehir, 70'ci madde ile Kestel-Gürsu Minibüslerinin sefer yaptığı Doğu Garajı kaldırılmış, İnegöl-Yenişehir hatları için Kestel aktarma garajı adres olarak gösterilmişti. 1'ci Bölge İdaresine yürütmeyi durdurmak için başvuran Kestel-Gürsu Şoförler Odasının itirazına Yargı olumlu yanıt vererek, yürütmeyi durdurmuştu.

UKOME ve Büyükşehir'e kararı gönderen mahkeme, üst mahkemeye itiraz yolunu da kapatmış oldu. Gerekçeli kararında "Ticaret hakkı ve yolcuların ulaşım özgürlüğü engellenemez" ifadelerini kullanan mahkeme heyeti Türkiye'de bir ilke imza atmıştı. 

Kaynak: Bursadabugün

EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.
BURSA
Bursa'da çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu.
BURSA
Bursa'da otomobil taklalar atarak tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü kaza yaptı. Takl...