Bu meslekleri yapanlar dikkat!

Boyun fıtığı genellikle banka görevlisi, öğretmen, tekstil personeli, fabrika çalışanı, inşaat işçisi, taşıma işçisi, şoför, temizlik işçileri, aşçı ve cerrahlarda görülüyor.

SAĞLIK, 12 Mart 2018 Pazartesi, 10:59
Bu meslekleri yapanlar dikkat!

Boyun fıtığının, boyun omurları arasındaki kıkırdağın omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi sonucu kola gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yapması ile oluşan hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Berber Menekşe, boyundan parmak uçlarına kadar gelen ağrı ve uyuşma halinin boyun fıtığının en büyük belirtilerinden olduğunu dile getirdi. Menekşe, risk grupları ve hastalığın erken evrede teşhisi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

STRESTEN UZAK DURUN, SPOR YAPIN

Bazı meslek dallarında çalışanların bel ve boyun sağlığı açısından daha fazla risk altında olduğunu anlatan Menekşe, "Boyun fıtığı genellikle banka görevlisi, öğretmen, tekstil personeli, fabrika çalışanı, inşaat işçisi, taşıma işçisi, şoför, temizlik işçileri, aşçı ve cerrahlarda görülüyor. Bu durumlar boyun fıtığına, meslek hastalığı dememize neden olmaktadır. Boyun fıtığından korunma yolları stresten uzak durmak, spor yapmak (yürüyüş, yüzme, boyun egzersizleri gibi), ani hareketlerde bulunmamak, bilgisayar başındayken, televizyon izlerken, otururken ve yatarken boynumuzu yanlış pozisyonda tutmamak olarak sıralanabilir." dedi.

TETKİKLER SONUCU BELİRLİYOR

Menekşe, "Uzun süren bu yanlış pozisyonlar, boyun kaslarına ve sinirlere zarar verebilir. Yatarken uygun yastık seçmeli, bilgisayar ve televizyon karşısında doğru duruş sergilemelisiniz. Bilgisayar başında çalışmak zorunda kalan kişiler ise ekranı mutlaka göz hizasına ve boynun düz pozisyonda durduğu bir konuma yerleştirmelidirler. Hastalığın tanısında klinik muayene bulgularının yanı sıra; röntgen, MR (Manyetik Rezonans), CT (Bilgisayarlı Tomografi) sıklıkla kullanılır. EMG dediğimiz sinirlerin elektro fizyolojik tetkiki gerekebilir. Tüm tetkik ve bulgular sonucunda ortaya çıkan tablo, kişinin boyun fıtığı hastası olup olmadığını ortaya koymaya yardımcı olur." önerilerinde bulundu.

BURSA
Çocuk şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Şenliği', Koza Çocuk Akademisi öğrencilerinin g...
BURSA
Bursa'da bir erkek, eşinden boşandığı için lokma döktürdü
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir vatandaş, eşinden boşandığı için cuma namazı çıkışı lokma döktürdü.
BURSA
Bursa'da drift atanlara milyonlarca lira ceza!
Bursa'da araçları ile drift atan 161 sürücüye toplamda 5 milyon 189 bin 513 TL idari para cezası ...
EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...