BTM'DEN bilimsel eğitim reformu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin öğretmenler loncası ilgi görüyor. 5 gün sürecek uygulamalı arduino ile proto tipleme eğitimi her branştan öğretmene ücretsiz verilecek. 

EĞİTİM, 15 Temmuz 2017 Cumartesi, 14:27
BTM'DEN bilimsel eğitim reformu

Büyükşehir Belediyesi'nin geleceğin bilim adamlarını yetiştirilmesi hedefiyle şehre kazandırdığı vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (BTM), bilimsel eğitime katkıları sürüyor. "Öğretmenler Loncası" her branştan öğretmenin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Bilimi, çocuk ve gençlere sevdirerek gelecek nesillere aktarılması maksadıyla kurgulanan, eğitim tekniklerini geliştirmek adına pratik uygulamaları da içeren "Öğretmenler Loncası" ile her branştan öğretmenin teorik ve pratik uygulamalarla tecrübe kazanması hedefleniyor.
Öğrencilerin ve çocukların bilimsel gelişiminde, formal eğitime alternatif olarak informal eğitimi esas alan BTM'nin "Öğretmenler Loncası", yeni öğretim yöntemi stratejileri geliştirmesine de fayda sağlıyor. "Öğretmenler Loncası" ile bilimsel kültürün artırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
Bilimsel eğitimin yaygınlaştırmak ve öğretmenlerin bilimsel anlamda donanımları attırmak adına projelendirilen "Öğretmenler Loncası" programında bu kez ilgi duyan her branştan öğretmene arduino ile proto tipleme eğitimi verilecek. Bilime merak duyan öğretmenlerin başvurabileceği program 19-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerine da katkı sağlayacak olan arduino ile proto tipleme eğitimine katılmak isteyen öğretmenlerin www.bursabtm.org adresini ziyaret etmeleri yeterli olacak.

BURSA
Bursa'da bir erkek, eşinden boşandığı için lokma döktürdü
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir vatandaş, eşinden boşandığı için cuma namazı çıkışı lokma döktürdü.
BURSA
Bursa'da drift atanlara milyonlarca lira ceza!
Bursa'da araçları ile drift atan 161 sürücüye toplamda 5 milyon 189 bin 513 TL idari para cezası ...
EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.