"Bir AB Bakanı Ege'de sıcak çatışam cümlesi kuruyorsa..."

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: "Bir AB Bakanı Ege'de sıcak çatışma cümlesini kullanıyorsa siyasi aklın kaybedildiği konuşulmalıdır" dedi.

GÜNDEM, 05 Nisan 2018 Perşembe, 14:59
"Bir AB Bakanı Ege'de sıcak çatışam cümlesi kuruyorsa..."

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Paris temasları sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Çelik'in satır başları söyle: "Yunanistan'da bir bakan Ege'de sıcak çatışma çıkarsa Yunanistan galip olur. Türkiye bundan zarar görür şeklinde açıklama yapıyor. Bu beyanatın haber bültenlerinde yayınlanmaması lazım daha çok komedi programlarında yayımlanması lazım. Bir AB Bakanı Ege'de sıcak çatışma cümlesini ağzına alıyorsa siyasi aklın kaybedildiğinin göstergesidir. Siyasi ilkeler Birliği olan Avrupa Birliği tipik bir mahalle dayanışmasına dönüştü. Bir AB ülkesi komşusu ile iyi geçinmiyorsa ilişkileri düzeltin diye komşusuna söylemeyeceksiniz. Dolayısıyla Varna'da Zirvesi'yle ortaya çıkan tablonun korunması gerektiğini söylüyoruz" 
"Fransa müttefikimizdir. Esad'ın konumu başta olmak üzere pek çok ortak görüşümüz de var. Cumhurbaşkanımız, 'Gelin Suriye'nin içinde konutlar yapalım' dedi. Göçü tersine çevirelim, buraya terör örgütlerinin geri gelmesine müsaade etmeyelim. Buraların sosyolojik yapısı korunsun diyoruz. Fırat Kalkanı'ndan sonra çok sayıda Suriyeli ülkesine dönmüştür. Burada koalisyon ülkeleri ellerini taşın altına sokarlarsa, bu işleri başarabiliriz. Fakat biz herhangi bir müttefikimizin üniformasını YPG'lileri eğitirken görmek istemiyoruz. Birileri 'Suriye'deki Kürtleri destekleyelim' derken, YPG'yi kastediyorsa, bu Kürtlere karşı bir düşmanlıktır. PKK/PYD terör örgütü, oradaki Kürtlere hakarettir" 
Menbiç konusunu üzerine Çelik, "Biz terörist istemiyoruz. ABD'ye bunları çıkarın dedik. Terörist olmadığı sürece de müdahaleye gerek kalmaz. Hem çıkarmayacaksın hem eğitim vereceksin, buna Türkiye'nin sessiz kalması mümkün değil. Münbiç meselesinde de Afrin'de terörist olmasaydı müdahale etmeyecektik" ifadelerini kullandı. 

EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.
BURSA
Bursa'da çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu.
BURSA
Bursa'da otomobil taklalar atarak tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü kaza yaptı. Takl...