Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: "(Asgari ücret) İstişareler devam ediyor, belli olunca resmi açıklama yapacağız."

EKONOMİ, 27 Aralık 2023 Çarşamba, 16:11
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ'i ziyaretinin ardından asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, "İstişareler devam ediyor. Belli olunca resmi açıklama yapacağız" dedi. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 8 milyon çalışanı ilgilendirdiğini belirterek, "Burada toplumu razı edecek bir rakam gelirse kabul ederiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları çerçevesinde TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. Bakan Işıkhan'ı TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı. Saat 15.00'de başlayan ve yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Bakan Işıkhan, "İstişareler devam ediyor. Belli olunca resmi açıklama yapacağız" diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği iki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan tarafları gün içerisinde kabul etmesi ve yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Beştepe'de toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı için işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk iki toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantı için bugün saat 16.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelecek.

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. Toplantının ardından 2024 yılı asgari ücretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: "(Asgari ücret) Toplumu razı edecek bir rakam gelirse kabul ederiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları çerçevesinde TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. Bakan Işıkhan'ı TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı. Saat 15.00'da başlayan ve yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, "Bugüne kadar asgari ücretle ilgili hiçbir açıklama çıkmadı. Bazı yerler birtakım rakamlar açıkladı, biz hiçbir şey söylemedik. Şimdi biz oraya gideceğiz. Bize söylenen rakam kafamıza uyarsa biz de istediğimiz rakamı söyleriz. Zannediyorum şu an külliyeye gidiyoruz. Otururuz rakamları söyleriz, kanaatimizi söyleriz, dediğimiz yerde dururuz. İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur. Rakamı onlar ilk önce bize sunsunlar, ondan sonra biz açıklayacağız. Bakan bey de bize rakam sormadı. Cumhurbaşkanımız sorsun, ilk önce işveren ile hükümet söylesin, ondan sonra da biz anlatırız" ifadelerini kullandı.

"Uzlaşmasak da 'masada yokuz' deriz, işin içinden çıkarız"

Atalay, uzlaşma olmaması konusunda sorulan soruya ise "Uzlaşırsak masada konuşmaya devam ederiz, uzlaşmasak da 'masada yokuz' deriz, işin içinden çıkarız olur biter. Burada asgari ücret 8 milyon çalışanı ilgilendiriyor. Kimsenin vebaline girecek halimiz yok. Komisyon ne diyorsa onu yapıyoruz. Masada 4 tane işçi var ve Ramazan Bey da işin başında. Hepsini onlarla beraber yapıyoruz, beraber çalışıyoruz. Geçim şartları, market fiyatları ortada. Kafamıza estiği gibi söylemiyoruz bunları. Burada toplumu razı edecek bir rakam gelirse kabul ederiz" açıklamasında bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği iki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan tarafları gün içerisinde kabul etmesi ve yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

GÜNDEM
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan uçak bileti tavan fiy...
BURSA
Bursa'da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 ad...
BURSA
Bursa'da üretilen kabak çiftçinin yüzünü güldürdü
Bursa'nın İznik ilçesi Boyalıca Mahallesi'nde mevsim ilk kabaklarının kilosu 15 liradan alıcı buldu.
SPOR
RAMS Başakşehir, Avrupa potasında
Süper Lig'in 34. haftasında Hatayspor'u 2-1 mağlup eden RAMS Başakşehir, Beşiktaş'ın da Fenerbahç...
BURSA
Bursa'da 1 Mayıs kutlamaları Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan yapılacak
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programını Bursa...
BURSA
Bursa'da tır domuza çarptı
Bursa'nın İznik ilçesi Boyalıca Mahallesi mezarlık içinde meydana gelen trafik kazasında tır domu...