Yıldırımlı kadınlar iş sahibi oluyor

Yıldırım Belediyesi'nin meslek edindirme kurslarını tamamlayarak işletme sahibi olan kadın girişimci Elif Gül'ün ilk müşterisi Başkan İsmail Hakkı Edebali oldu. 

EKONOMİ, 27 Şubat 2017 Pazartesi, 17:40
Yıldırımlı kadınlar iş sahibi oluyor

Yıldırım Belediyesi'nin meslek edindirme kurslarını tamamlayarak işletme sahibi olan kadın girişimci Elif Gül'ün ilk müşterisi Başkan İsmail Hakkı Edebali oldu. 
Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesindeki hediyelik eşya, ahşap yakma ve boyama kurslarını tamamlayan Elif Gül, hobi olarak başladığı kursların sonunda işletme sahibi oldu. Erikli Mahallesi'nde Yıldırımlılara hizmet verecek 'Elif Hediyelik Eşya Dekoratif Hobi Market', Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin katıldığı törenle açıldı. Edebali, "Açılan her bir işyeri, ekonomik kalkınmanın ve refahın müjdecisidir. Kadınlarımızın kendi ayakları üstünde durmasını istiyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren meslek edindirme kurslarına katılarak ahşap oymacılığı, ahşap yakma ve hediyelik eşya konularında eğitimler alan Elif hanım, aldığı eğitimlerle kendisini geliştirerek girişimcilik ruhuyla KOSGEB'e başvurmuş ve kendisine bir ekmek kapısı açma cesareti göstermiş. Kadınlarımızın istihdam ve işletme sahibi olma konusunda kendi ayakları üzerinde durabilecek bir azmi ve başarıyı ortaya koyması bizler için büyük önem taşıyor. YIL-MEK bünyesinde 59 branşta 12 bin 500 kursiyer eğitim alırken, onların içinden sıyrılarak Elif hanımın öğrendiklerini kendi işyerine taşıması tam anlamıyla bir başarı hikayesidir. Bizim arzumuz hem kurslarımızda kendilerini geliştiren kadınlarımızın hem de tüm kadınların aynı başarıyı örnek almasıdır" diye konuştu.
Elif Gül ise, "15 yıllık bankacılık geçmişinin ardından Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda hobi olarak başladığım eğitimlerin ışığında kendi işyerimi açtım. Çevremde ve kurslarda gördüğüm çok becerikli ve hayal gücü yüksek hanımları var. Onların da kurslar yardımı ile kendilerine istihdam sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
 

SPOR
Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı seçildi
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'ndaki başkanlık seçimini 1177 oy alan Şekip Mosturoğlu kazandı.
BURSA
Gemlik'te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı
Gemlik Belediyesi'nin seyyar satıcı ve kaldırım işgaliyle ilgili mücadelesi aralıksız sürüyor. Ka...
BURSA
Bursa'da hafif ticari aracın çarptığı çocuk metrelerce havaya uçtu
Bursa'nın İnegöl ilçesinde hafif ticari aracın çarptığı çocuk, metrelerce havaya uçtu. Kaza anı s...
BURSA
Bursa'da yıllardır hurdadaydı, 1938 model otobüsün son hali göz kamaştırdı
Bursa'da yaşayan Akman ailesi, kendi kurdukları işletmesinde 50 yıldır otobüs tamir ediyor. Müşte...
SPOR
Aziz Yıldırım 6 yıl sonra Fenerbahçe tesislerinde
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu seçimine katılan sarı-lacivertlilerin eski başkanı Aziz Yıldırım, ...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya yükseldi
İsrail'in 204 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 34 b...