Türkiye’nin kalbi 3 gün Bursa’da atacak
2014.11.06 13:41
Son Güncellenme: 2014.11.06 13:41
-
BURSA
Mesut DEMİR/Gundembursa.com
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda seçimler ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemallettin Torun ve il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Abdülhamit Gül, “720 milyon liralık yatırım açılışını yarın sayın başbakanımızın katımlıyla Bursalıların hizmetine açılacak. Sayın başbakanımız ile birlikte bakanlarımız da katılacak. 8 mayısta 30 Mart’tan sonra büyükşehir istişare toplantısını Ankara’da gerçekleştirmiştik. İkincisini yarın Bursa’da gerçekleştireceğiz. Çünkü Bursa canlı bir şehir. Hiperaktik bir şehir. Şehri imar eden Bursa’da ak partili Büyükşehir belediye başkanlarımızla 5 yıllık imar ve yeni şehir tasarımlarımızı masaya yatıracağız. İlgili bakanlarımızla da değerlendirmiş olacağız. Değerli bakanlarımız Bülent Arınç, Ali Babacan, Efe Ara, Mehmet Şimşek, İdris Güllüce, Veysel Eroğlu, Fikri Işık, Nurettin Canikli de katılacak” dedi.
3 GÜNLÜK DEV TOPLANTI BURSA’DA
3 gün sürecek büyükşehir belediye başkanların istişare toplantısında imar ve yeni şehircilik konularını masaya yatıracaklarını ifade eden Gül, “Ekonomide canlı olan bir şehir olan Bursa’da işadamlarımız ve sivil toplum örgütleriyle de biraraya geleceğiz. Türkiye nüfusunun yüzde 70’i büyükşehirlerde yaşıyoruz. Yarın başlayacak toplantımız tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. Bu toplantıyla en iyi sonucun çıkacağına inanıyoruz. Osmanlı şehri Bursa’da bu toplantıları yapmak çok önemli. Bu toplantılara tüm bursa halkını davet ediyoruz. Merinos AKKM’de bakanlarımızla birlikte toplu açılışları gerçekleştirecek” diye konuştu.
İSRAİL TERÖR SUÇU İŞLİYOR
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırılarını da kınayan Abdülhamit Gül, “Dün tüm İslam alemini ve dünyayı etkileyen Mescidi Aksa’da yaşananları gördük. İsrail askerleri Müslümanların kutsalına bir saldırıda daha bulundu. Bunu daha önce Mavi Marmara’da da görüldü. Dün mahkeme kararıyla İsrail terör suçlusu ilan edildi. İsrail barış yeri Kudüs’te saldırılarda bulunarak barışı baltalamıştır. İsrail’in yaptığı bu saldırı kesinlikle kabul edilebilir değildir. Mescid-i Aksa peygamberimizin Miraca çıktığı yerdir. Umuyorum İsrail, dünyadan gelen tepkiyi görür. İsrail terör devleti ve Müslüman alemine saldırılarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.
YARGI YASASI İLE TERÖRE SON
Önümüzdeki günlerde yargı ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdrüdü;
“Ülkenin demokratik özgürlüğünü engelleyen saldırılara karşı bir yasa hazırlığı var. Yargıtay ve Danıştay’da üye saldırılarının arttırılarak daha hızlı bir çalışma yapılacağına inanıyoruz. Umuyorum bu tür yasal çalışmalar, hakim ve savcılarımızın çalışmalarıyla Türkiye’de özgürlüğe karşı saldırılar son bulur.”
BURSA’YA 15 MİLYAR YATIRIM YAPILDI
Bursa’ya 12 yıllık AK parti iktidarında 15 milyar lira yatırım yapıldığının altını çizen Gül, “Önümüzde 2015 seçimleri var. Kongrelerimizden sonra hemen seçimlere gireceğiz. Türkiye’de muhalefetin de olmadığı bir seçimlere giriyoruz. İnşallah AK Parti milletin desteğiyle bu seçimlerden başarı ile çıkacak ve yeni anayasayı yapacağız. AK Parti muhalefet ile değil, kendisiyle, reformlarıyla yarışıyor. 2015 seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.