Türkiye'de üretilen 8 kat daha etkili

Aymnet Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sağlam, Türkiye'de ürettikleri tıbbî mantar (reishi) ile vatandaşın sağlığına 8 kat daha etkili katkı sağlayacaklarını söyledi.

YAŞAM, 09 Ocak 2021 Cumartesi, 15:23
Türkiye'de üretilen 8 kat daha etkili

Aymnet Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sağlam, Türkiye'de ürettikleri tıbbî mantar (reishi) ile vatandaşın sağlığına 8 kat daha etkili katkı sağlayacaklarını söyledi.
Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi Ar-Ge laboratuarında geliştirilen tamamen yerli ganoderma lucidum (reishi mantarı), DÜGETAM Tıbbî Mantar Üretim Tesisinde çoğaltılarak pilot üretimine başlandı. Üretim tamamen organik olarak gerçekleştiriliyor. Üretim sürecinin hiçbir aşamasında sentetik madde kullanılmıyor.
Aymnet Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sağlam, "Ekim 2020 tarihinde ilk hasat yapılmıştır. Üniversitemiz ihtisaslaşma faaliyetleri kapsamında sözleşmeli firma olarak ve reishi üretiminde üniversite ile beraber proje ve çalışmalarına başlandı. Türkiye'de pazarlamaya başladığımız fonksiyonel gıda ürünlerinin tamamında Düzce'de üretilen mantarı kullanmaktayız. Ganoderma lucidum ham madde temininde dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz. Ancak, yerli üretim şu an tüketimi karşılamamaktadır. Türkiye adına bu tarz kıymetli ham maddelerin üretiminin arkasındayız. Üreticileri teşvik için ellimizden geleni yapacağız" dedi.
Sanayi ve üniversite iş birliği kapsamında hasat edilen ilk ürünlerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi için en başından beri Getat Merkezi ve Düzce Üniversitesi ile yakın temasta olduklarını belirten Sağlam, "Ocak 2019 yılında da tıbbî mantarlar çalıştayına sponsor olarak bu kararlılığı kanıtladık. Türkiye'nin dört bir yanından katılan bilim adamları ile tıbbi mantar üretimi üzerine yapılan çalıştayın da bu üretim çalışmalarının teorik açıklarını kapattığını düşünüyoruz. Şirketimiz olarak yine Düzce Üniversitesi laboratuarlarında yaptırdığımız analizlere göre desteklediğimiz ve temin ettiğimiz reishi mantarı, yurt dışından ithal edilen muadillerine göre yaklaşık 8 kat daha kaliteli olduğu sonucuna varılmıştır. DÜGETAM Tıbbi Mantar Ar-Ge laboratuarı ve üretim tesisinde yapılan Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarının geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında Türkiye'de ilk ve öncü çalışmalar olmaya adayıdır. Uzakdoğu ve Avrupa'da GETAT uygulamalarında önemli bir yere sahip olan tıbbi mantarlar oldukça değerlidir. Özellikle gıda takviyelerinde ham madde olarak kullanılan katma değeri yüksek tıbbî mantarlar başta Malezya olmak üzere yurt dışından ithâl edilmektedir. Düzce Üniversitesi Getat Merkezi bünyesinde yapılan çalışmalar sonucu sanayicinin tohumdan üretime tamamen yerli üretim ürünle buluşturulmasının gurur vericidir" şeklinde konuştu.
Yerli ve millî üretime her aşamada verdikleri desteğin doğru bir karar olduğunu ifade eden Sağlam, "Bu sonuçla Türkiye'de ithalatın önünü keserek cari açığı azaltmaya yardımcı olurken, daha kaliteli ham maddeye sahip olan ürünlerimiz ile daha kaliteli, yerli ve milli ürünleri halkımızla buluşturacağımız anlamına geliyor. Şirketimiz en başından beri düstur edindiği bilimsellikten ayrılmayarak, bütün ürünlerini bilimin ışığında geliştirmeye ve halkımızın sağlığını korumaya odaklanmıştır" dedi.

BURSA
Mudanya sporda da öncü olacak
Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, ilçeye kazandıracakları tes...
BURSA
Bursa'daki villada dehşet! Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde kaldı
Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir ...
BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...