Bursa
Çok Bulutlu
15.5°
Gündem Bursa

Süper Lig'de dev karşılaşma! Beşiktaş 5 maçlık deplasman hasretini bitirmek istiyor

2026.10.19 10:18 Son Güncellenme: 2026.10.19 10:18 - SPOR

Trendyol Süper Lig'in 8. haftası, Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak kritik mücadeleyle tamamlanacak. İki takım, 19 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'de Papara Park'ta karşı karşıya gelecek. Tarihlerinde 144. kez rakip olacak iki ekipten Beşiktaş 15 puanla 4. sırada, Trabzonspor ise 13 puanla 5. basamakta bulunuyor. Siyah-beyazlılarda Orkun Kökçü ve Milot Rashica sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Süper Lig'de dev karşılaşma! Beşiktaş 5 maçlık deplasman hasretini bitirmek istiyor


Trendyol Süper Lig'de 8. haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Beşiktaş karşılaşacak. Trabzon'daki Papara Park'ta oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Ligde geride kalan 7 haftada 5 galibiyet ve 2 mağlubiyet yaşayan Beşiktaş, topladığı 15 puanla 4. sırada yer alıyor. Bordo-mavili ekip ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi sonucunda elde ettiği 13 puanla 5. sırada bulunuyor.

İki takım da kritik mücadeleye ligdeki son maçlarını kazanarak geliyor. Beşiktaş, sahasında Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederken Trabzonspor, deplasmanda Samsunspor karşısında 3-0'lık galibiyet elde etti.

53 yıllık rekabette 144. karşılaşma

Beşiktaş ile Trabzonspor, bugün oynanacak mücadeleyle birlikte tüm kulvarlarda 144. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 143 karşılaşmanın 57'sini Beşiktaş, 49'unu ise Trabzonspor kazandı. Kalan 37 mücadelede eşitlik bozulmadı.

Söz konusu karşılaşmalarda siyah-beyazlı ekip rakip fileleri 199 kez havalandırırken, bordo-mavililer 165 gol kaydetti.

Beşiktaş, bu akşam gol bulması halinde Trabzonspor karşısındaki 200. golüne ulaşacak.

Süper Lig'de 107. randevu

İki takımın Süper Lig geçmişinde ise bugüne kadar 106 karşılaşma oynandı.

Bu mücadelelerin 39'unda Beşiktaş, 38'inde Trabzonspor galip gelirken, 29 maç beraberlikle tamamlandı.

Lig karşılaşmalarında Beşiktaş 151, Trabzonspor ise 125 kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş Trabzon deplasmanında 5 maçtır kazanamıyor

Siyah-beyazlı ekip, Trabzonspor'a konuk olduğu son 5 karşılaşmada galibiyet elde edemedi.

Bu süreçte oynanan maçların 4'ü beraberlikle sonuçlanırken, 1 mücadeleden bordo-mavililer galip ayrıldı.

Beşiktaş, Trabzon deplasmanındaki son galibiyetini 2020-2021 sezonunda rakibini 3-1 mağlup ederek aldı.

Siyah-beyazlılar, bu akşam kazanarak hem deplasmandaki galibiyet hasretini sona erdirmeyi hem de ligdeki üst sıralar mücadelesinde avantaj elde etmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'ta Orkun Kökçü ve Rashica yok

Zorlu mücadele öncesinde Beşiktaş'ta iki önemli eksik bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim ile oynanan karşılaşmada sakatlanan Orkun Kökçü, Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlı kulüp, milli futbolcunun sağ ayak tabanında kısmi plantar fasya yırtığı ve topuk yağ yastığında travmatik ayrışma tespit edildiğini açıklamıştı.

Beşiktaş'ta uyluk bölgesindeki sakatlığı devam eden Milot Rashica da karşılaşmada görev alamayacak.

Dev maçın hakemi Cihan Aydın

Trabzonspor ile Beşiktaş arasında saat 20.00'de başlayacak kritik mücadeleyi hakem Cihan Aydın yönetecek.

Aydın'ın yardımcılıklarını Bersan Duran ve Mustafa Savranlar üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mehmet Türkmen olacak.

Papara Park'ta oynanacak mücadele, beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı yayımlanacak.