2026.05.01 13:57 Son Güncellenme: 2026.05.01 13:57 - GÜNDEM
Iğdır'da bir çocuğun arkadaşlarına şaka yapmak isterken ateşlediği silah, 13 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Koçkıran köyünde meydana gelen olayda, arkadaşlarıyla oyun oynayan H.A. (12), evden getirdiği silahla şaka yapmak istedi. Ancak silahın dolu olması nedeniyle bir anda ateş aldı.
Tabancadan çıkan mermi, 13 yaşındaki Berat Irmak'a isabet etti. Ağır yaralanan çocuk için çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi köyde yapılan Irmak, daha sonra Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastanede tedavi altına alınan Berat Irmak, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından köyde jandarma ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alınırken, silahın sahibi olduğu belirlenen H.A.'nın babası E.A. gözaltına alındı.
Yaşanan trajediyle ilgili soruşturma sürüyor.