2026.11.05 10:34 Son Güncellenme: 2026.11.05 10:35 - BURSA
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde trafikte peş peşe tehlikeli şerit değiştirerek ilerleyen, araçları yakın takip eden ve duman çıkararak seyreden sürücüye 22 bin TL idari para cezası uygulandı. Hem kendi canını hem de diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye atan şahsın hareketleri cep telefonu kamerasına yansırken, görüntülerin ardından sivil trafik ekipleri harekete geçti.
Bursa'da trafikte tehlikeli hareketler yapan bir sürücü, vatandaşların tepkisini çekti. Olay, merkez Yıldırım ilçesi Ankara Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi.
İddiaya göre, cadde üzerinde seyir halinde olan otomobil sürücüsü, araçların arasından hızla geçerek peş peşe tehlikeli şerit değişiklikleri yaptı.
Diğer araçları yakın takip eden ve trafikte duman çıkararak ilerleyen sürücü, hem kendi güvenliğini hem de trafikteki diğer sürücülerin can güvenliğini riske attı.
Tehlikeli yolculuk kameraya yansıdı
Sürücünün trafikte gerçekleştirdiği tehlikeli hareketler, aynı istikamette ilerleyen başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.
Görüntülerde, otomobilin araçların arasından geçerek sürekli şerit değiştirdiği, öndeki araçlara tehlikeli şekilde yaklaştığı ve duman çıkararak ilerlediği anlar yer aldı.
Sivil trafik ekipleri harekete geçti
Görüntülerin ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı sivil trafik ekipleri çalışma başlattı.
Yapılan incelemeler sonucunda sürücüye, tehlikeli şerit değiştirmek ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren diğer kural ihlalleri nedeniyle toplam 22 bin TL idari para cezası uygulandı.