2026.02.24 12:25 Son Güncellenme: 2026.02.24 12:27 - GÜNDEM
İzmir'de 16 yaşındaki genç, sigara vermediği gerekçesiyle 14 yaşındaki çocuk tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan genç ameliyatla kurtulurken, saldırgan serbest bırakıldı.
İzmir'in Menderes ilçesinde yaşanan olay, "bu kadarına da pes" dedirtti. Akraba ziyareti için mahalleye giden 16 yaşındaki genç, sigara vermediği gerekçesiyle tartıştığı 14 yaşındaki çocuk tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı.
Olay, Perşembe akşamı Dereköy Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Torbalı'da yaşayan A.A.U. (16), akrabalarını ziyaret etmek için geldiği mahallede camiden çıktığı sırada C.U. (14) ile karşılaştı. C.U.'nun sigara istemesi üzerine A.A.U. bu talebi reddetti. İkili arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü.
Kavga sırasında yanında bıçak bulunan 14 yaşındaki çocuk, A.A.U.'ya saldırarak ağır yaraladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan genç, daha sonra İzmir'deki bir çocuk hastanesine kaldırıldı.
Durumu ağır olan A.A.U., hastanede acil ameliyata alındı. Yaklaşık 3,5 saat süren operasyonun ardından genç hayata tutundu. Doktorların müdahalesiyle hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilen gencin tedavisinin devam ettiği belirtildi.
Olay sonrası jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan 14 yaşındaki şüpheli C.U., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ancak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılması dikkat çekti.
Yaşanan olay kamuoyunda tepki çekerken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.