Bursa
Çok Bulutlu
16.5°
Gündem Bursa

Rus mahkemesinden Wikipedia'ya dördüncü kez para cezası

2023.02.28 17:59 Son Güncellenme: 2023.02.28 17:59 - DÜNYA

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir mahkeme, sahte bilgileri silmediği gerekçesiyle daha önce dört kez para cezası kestiği Wikipedia'ya 2 milyon ruble daha ceza kesti.

Rus mahkemesinden Wikipedia'ya dördüncü kez para cezası

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Tagansky Bölge Mahkemesinde Wikipedia hakkında yeni bir karar verildi. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın ardından Rusya aleyhinde yayınladığı sahte bilgileri silmediği gerekçesiyle geçtiğimiz ocak ayında Rus savcılık makamları tarafından yargılanması istenen Wikipedia, 2 milyon ruble (505 bin TL) daha para cezasına çarptırıldı.

Wikipedia daha önce 4 kez yargılandığı duruşmalarda Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarına dair aktardığı sahte bilgileri silmediği gerekçesinden 7 milyon ruble (1 milyon 260 bin TL) para cezasına çarptırılmıştı.