Bursa
Parçalı Bulutlu
26.2°
Gündem Bursa

Özer Matlı BTSO Başkanı oldu: Bursa için yeni dönem mesajı

2026.10.10 17:38 Son Güncellenme: 2026.10.11 16:37 - BURSA

Özer Matlı, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Matlı, Bursa’da 60 bin üyeye eşit hizmet, KOBİ desteği, finansmana erişim ve ticaretin güçlendirilmesi mesajı verdi.

Özer Matlı BTSO Başkanı oldu: Bursa için yeni dönem mesajı

Özer Matlı, 8 Ekim’de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda yapılan seçimin ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Matlı, 60 bin üyeye eşit mesafede, şeffaf ve kapsayıcı bir yönetim anlayışıyla Bursa’nın üretim ve ticaretini güçlendireceklerini açıkladı.

Özer Matlı’dan BTSO üyelerine birlik ve hizmet mesajı

Seçim sürecindeki farklı tercihlerin geride kaldığını belirten Matlı, BTSO’nun Bursa iş dünyasının tüm kesimlerini dinleyen bir anlayışla yönetileceğini söyledi. “BTSO hepimizin. Yönetim Kurulumuz, Meclis Başkanlık Divanımız, Meclis üyelerimiz, komisyonlarımız ve komitelerimizle Bursa’nın üretimini, ticaretini ve geleceğini güçlendirmek için el ele vereceğiz” dedi.

Her üyenin kendisini BTSO’nun bir parçası olarak görmesinin önemine işaret eden Matlı, “Artık 60 bin üyemizin tamamının başkanı olarak, her üyemizin sesini duymak, sorunlarına çözüm üretmek ve Bursa iş dünyasına hizmet etmek için çalışacağım” ifadelerini kullandı. Matlı, seçim döneminde istemeden kırdıkları kişiler varsa helallik alacağını da belirtti.

BTSO’nun yeni dönem öncelikleri açıklandı

Matlı, yeni dönemde oda aidatlarının azaltılması, finansmana erişimin kolaylaştırılması, KOBİ’lerin desteklenmesi, oda hizmetlerinin üyelerin bulunduğu noktalara taşınması ve Bursa içindeki ticaretin güçlendirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Şeffaflık ve hesap verebilirliğin yönetim anlayışının temelinde yer alacağını vurgulayan Matlı, BTSO kaynaklarının üyelerin yararına kullanılması ve faaliyetlerin üyelerle açık biçimde paylaşılması hedefini dile getirdi. BTSO çalışanlarına da seslenen Matlı, “Hiçbirinin ekmeği ile oynamayacağız” dedi.

BTSO yeni yönetiminde kimler yer aldı?

Özer Matlı başkanlığındaki BTSO Yönetim Kurulunda Abidin Şakir Özen, Sinan Topuk, Murat Çağlar, Osman Güler, Safa Yaşar Çelik, Seyfullah Baylan, Savaş Keskin, Mehmet Zahit Yanar, Elif Özhan ve Zeki Eker yer aldı.

BTSO Meclis Başkanlığına Erol Dağlıoğlu seçildi. Meclis Başkan Yardımcılıklarını Gülçin Güleç ile İbrahim Kahraman üstlenirken, Meclis Divan Katipliklerine Atilla Kaan Aslanoba ve Gökhan Dinçer seçildi.

Matlı, Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışacaklarını belirterek Bursa’nın üretim gücü ve ticaretini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: IHA