Bursa
Çok Bulutlu
15.5°
Gündem Bursa

Okul saldırısında yeni gelişme: Saldırganın babası tutuklandı

2026.04.16 09:07 Son Güncellenme: 2026.04.16 09:09 - GÜNDEM

Kahramanmaraş'taki okul saldırısına ilişkin soruşturmada saldırganın babası tutuklandı. Olayın bireysel olduğu değerlendiriliyor.

Okul saldırısında yeni gelişme: Saldırganın babası tutuklandı


Kahramanmaraş'ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin babasının tutuklandığını açıkladı.

Yapılan resmi açıklamada, saldırganın babası U.M.'nin 15 Nisan 2026 tarihinde gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. Soruşturma kapsamında olayın tüm yönleriyle incelenmeye devam ettiği vurgulandı.

Emniyetin ilk bulgularına göre saldırganın dijital izleri de mercek altına alındı. İncelemelerde, şahsın WhatsApp profilinde 2014 yılında ABD'de saldırı gerçekleştiren bir kişiye atıfta bulunan görsel kullandığının tespit edildiği belirtildi. Bu detay, olayın arka planına ilişkin araştırmaların derinleştirildiğini ortaya koydu.

Ayrıca saldırganın ikametinde ve babasına ait araçta yapılan aramalarda elde edilen dijital materyallere el konularak incelemeye alındığı ifade edildi. Olay yeri inceleme çalışmalarının tamamlandığı, kamera kayıtları dahil tüm delillerin titizlikle değerlendirildiği kaydedildi.

Yetkililer, elde edilen ilk bulgular doğrultusunda olayın herhangi bir terör bağlantısına işaret etmediğini ve bireysel bir saldırı olarak değerlendirildiğini açıkladı. Öte yandan kamuoyuna, resmi kaynaklar dışında yapılan yanıltıcı paylaşımlara itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu.