Müezzinoğlu eğitimin önemini vurguladı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde okul açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilim ve irfandan kopan ülkelerin geri kaldığını söyledi.

EĞİTİM, 26 Mayıs 2017 Cuma, 17:06
Müezzinoğlu eğitimin önemini vurguladı

Bu yıl hizmete giren Bil Okulları Orhangazi Kampusu'nun açılış törenine katılan Mehmet Müezzinoğlu burada bir konuşma yaptı. Müezzinoğlu, konuşmada, diploması, statüsü, inancı, dini, mezhebi, vatanı ve bayrağı ne olursa olsun bir insanın öz değerleri olması gerektiğini söyledi. Öz değerlerin dürüstlük, güvenilirlik ve çalışkanlığı barındırması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Bugün başarılı, medeni ülkeler, dürüst, güvenilir ve çalışkan olmayı hayat felsefelerine koymuşlardır. Dünyaya 600 yıl medeniyet sunmuşuz. İlim ve irfan bir ayağımızdı, hak ve adalet diğer ayağımızdı. Huzur ve barış bir kolumuz, sevgi ve hoşgörü diğer kolumuzdu. Ne zaman ki ilim ve irfandan, hak ve adaletten koptuk, ne zaman ki bunları başkalarına kaptırdık bu sefer de başkalarına bakarak, başkalarını taklit ederek bir yerlere gitmeye çalıştık. Halbuki bunun özü bizde" dedi.
Müezzinoğlu, Türkiye'nin artık her türlü imkana sahip olduğunu dile getirerek, "Her hadisenin bir ruhu vardır O ruhu iyi koyamazsak şeklini çok iyi koyabilir, çok iyi diploması sahibi yapabiliriz ama öz değerleri yoksa işte o zaman farklı sıkıntılar karşımıza gelir." ifadelerini kullandı.
Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Özgüvenle birlikte bilgi birikimi ve bunu geliştiren bir anlayışla o zaman dünyaya yeniden medeniyet sunacak bir milletin mensupları, o milletin evlatlarını yetiştiren anneler, babalar, öğretmenler ve eğitim kurumları olabiliriz. Eğitim mantalitemizi yalnız fiziki mekanlar, ekonomik imkanlar üzerine kurarsak; eskiden çok seyrederdik Türk filmlerinde, zengin fabrikatör babanın ruhî sorunlar yaşayan evlatları ortaya çıkar. Bugün uyuşturucuyla ilgili yaşanan sıkıntılar... Öz değerlerden uzak, yalnız matematiksel imkanlara ve çözümlere dayalı olmak, insanı farklı hayallerin peşinde koşmaya sürükler."
Orhangazi'de cenazeye katılan Müezzinoğlu, TEOG ve resim yarışmasında başarılı olan öğrencilere de belgelerini verdi.

BURSA
Bursa'da önce zile bastı, kapıya kimse çıkmayınca evi kurşun yağmuruna tuttu.
Bursa'da boşanma aşamasında olan eşinin kaldığı eve gelen koca, üst üste bastığı zile rağmen kapı...
BURSA
Bursa'da 'huzur' denetimi hız kesmedi: 5 şüpheli yakalandı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik uygulama yapt...
BURSA
Bursa'da kazaya karışınca 1.41 alkollü olduğu ortaya çıktı
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde zincirleme kazada alkollü olduğu anlaşılan ortadaki sürücü, kaçmaya...
BURSA
Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 11 gün önce 2 motosiklet kafa kafaya çarpışması sonucu ağır yaralanan ...
BURSA
Bursa'da eşi boşanmak isteyince evi ateşe verdi
Bursa'da boşanma aşamasındaki eşinin evini ateşe veren koca, eşini arayarak 'evin yanıyor git kur...
EKONOMİ
Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor
3 kıtada yer alan 30 farklı ülkeye Türkiye'den kuruyemiş ve organik ürünler ihraç ediliyor. Kuru ...