2021.05.10 10:08 Son Güncellenme: 2021.05.10 10:08 - YAŞAM
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağına yaptırılan heykel ilgi topladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağına yaptırılan heykel ilgi topladı. Türkiye'de birçok ilin tanıtımı için kentin simgesi olan ne varsa heykel olarak dikilmeye devam ediyor.
Bazı şehirlerde leblebi, köfte, köpek, horoz, portakal, elma, ceylan ve zeytin gibi heykeller bulunuyor. Bu sefer yapılan heykel ise daha önce yapılmış olsa da diğerlerinden biraz farklı olması dikkat çekiyor. Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı'na dikilen karpuz içinde çocuk heykeli, sosyal medyada gündem oldu. Adanalılar ise karpuzun kendi illerine özgü olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, gelen konukların havalimanı kavşağında doğanın güzellikleri ile karşılaşacağı ifade edildi. Açıklamada, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yonca Kavşağı'nda yaptığı çevre düzenleme çalışmasıyla kentte gelen yerli ve yabancı turistleri, doğanın güzellikleriyle karşılayacak." denildi. Kaynak: Ensonhaber