2026.10.27 11:25 Son Güncellenme: 2026.10.27 11:25 - SPOR
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 mağlup oldukları derbinin ardından açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli takımın özellikle ilk yarıda beklentilerin altında kaldığını kabul eden Kartal, ikinci yarıda oyunu toparlamaya çalıştıklarını ancak istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Taraftarlardan özür dileyen deneyimli teknik adam, Galatasaray ile aralarındaki 6 puanlık farkın kapanabileceğini savundu. Bu sezon oynadıkları iki derbiyi de kaybetmelerine rağmen şampiyonluk hedefinden vazgeçmediklerini belirten Kartal, "Derbi kazanmadan şampiyon olunabiliyor, bu sene de biz olabiliriz" ifadelerini kullandı.
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında takımının performansını değerlendirdi.
Derbide alınan mağlubiyet nedeniyle üzgün olduklarını belirten Kartal, özellikle ilk yarıda ortaya koydukları futbolun Fenerbahçe'ye yakışmadığını söyledi.
İkinci yarıda daha baskılı bir oyun sergilemeye çalıştıklarını ifade eden deneyimli teknik adam, buldukları gole rağmen sahadan puansız ayrıldıklarını hatırlattı.
Kartal, "Maalesef maça istediğimiz gibi başlayamadık, bize yakışmayan bir ilk yarıydı. İkinci yarı toparlanmaya çalıştık, önde baskılı oynamaya çalıştık ve bir gol bulduk. Sonuçta istediğimiz sonucu alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.
"İyi sonuçlar alarak kendimizi affettirmek istiyoruz"
Galatasaray karşısındaki mağlubiyetin ardından nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin soruyu yanıtlayan İsmail Kartal, takımının gelecek karşılaşmalara odaklanacağını belirtti.
Yaşanan yenilgiyi geride bırakmaları gerektiğini vurgulayan Kartal, önlerindeki Göztepe maçına konsantre olacaklarını söyledi.
Sarı-lacivertli taraftarların beklentilerinin farkında olduklarını ifade eden teknik direktör, "Reçetemiz; önümüze bakıyoruz. İyi sonuçlar alarak taraftarımıza kendimizi affettirmek istiyoruz" diye konuştu.
"Derbi kazanmadan da şampiyon olunabiliyor"
Bu sezon oynadıkları iki derbiden de mağlubiyetle ayrılmalarının hatırlatılması üzerine İsmail Kartal, şampiyonluk yarışının henüz başında olduklarını söyledi.
Ligde oynanacak çok sayıda karşılaşma bulunduğuna dikkat çeken Kartal, ezeli rakipleriyle sezonun ikinci yarısında yeniden karşılaşacaklarını belirtti.
Derbi mağlubiyetlerinin şampiyonluk ihtimalini ortadan kaldırmadığını savunan Kartal, "Şu anda sezonun bitmesine çok maç var. Bu derbilerin ikinci yarıda da oynanması gereken maçları var. Derbi kazanmadan şampiyon olunabiliyor, bu sene de biz olabiliriz" ifadelerini kullandı.
"6 puan kapanmayacak fark değil"
Galatasaray mağlubiyetinin ardından taraftarlara da seslenen İsmail Kartal, ortaya koydukları performans nedeniyle üzgün olduklarını belirterek özür diledi.
Sarı-kırmızılı rakipleriyle aralarındaki puan farkının 6'ya yükseldiğini hatırlatan Kartal, bunun şampiyonluk yarışında telafi edilebilecek bir fark olduğunu ifade etti.
Kartal, "Çok üzgünüz, onlardan özür diliyoruz. Sonuçta Galatasaray ile 6 puanlık fark var. Sadece kötü oynadık. 3 puanlı sistemde kapanmayacak fark değil" dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü, derbi mağlubiyetinin ardından takımın yeniden toparlanarak Göztepe karşılaşmasıyla birlikte galibiyet serisi yakalamayı hedeflediğini belirtti.