Bursa
Az Bulutlu
34.2°
Gündem Bursa

Erdal Beşikçioğlu'nun esrar testinin pozitif çıktığı öğrenildi

2026.08.04 15:32 Son Güncellenme: 2026.08.04 15:32 - GÜNDEM

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının Etimesgut Belediyesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkında yapılan incelemelerde, alınan kan, idrar ve saç örnekleri üzerinde gerçekleştirilen testlerde esrar sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi.

Erdal Beşikçioğlu'nun esrar testinin pozitif çıktığı öğrenildi

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının Etimesgut Belediyesine yönelik yürüttüğü soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkında yapılan ihbarlar doğrultusunda uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının tespiti amacıyla kan, idrar ve saç örnekleri alındı.

Edinilen bilgilere göre, alınan örnekler üzerinde yapılan incelemeler sonucunda esrar testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Uyuşturucu kullanımı iddiaları araştırıldı

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada, Beşikçioğlu hakkında yapılan ihbarların ardından adli makamların talimatıyla biyolojik örneklerin alındığı belirtildi. Kan, idrar ve saç örnekleri üzerinde gerçekleştirilen toksikolojik incelemelerin ardından hazırlanan raporda esrar kullanımına ilişkin bulgulara rastlandığı ifade edildi.

2014 yılındaki ifade gündeme geldi

Öte yandan, Beşikçioğlu'nun 2014 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede esrar kullandığını kabul ettiği ve ifadesinde "Esrar içtiğim için pişmanım, bir daha kullanmayacağım" şeklinde beyanda bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma sürüyor

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının Etimesgut Belediyesine yönelik yürüttüğü soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtilirken, dosya kapsamındaki adli işlemlerin devam ettiği bildirildi.