Eğitimde 100.yıl buluşması

Bursa'daki eğitim ve öğretime vizyon kazandırmak amacıyla yola çıkan Yedi Vadi Okulları, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atmak amacıyla Eğitimde 100. Yıl Buluşması'na ev sahipliği yaptı.

EĞİTİM, 22 Aralık 2022 Perşembe, 14:24
Eğitimde 100.yıl buluşması

Bursa'daki eğitim ve öğretime vizyon kazandırmak amacıyla yola çıkan Yedi Vadi Okulları, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atmak amacıyla Eğitimde 100. Yıl Buluşması'na ev sahipliği yaptı. Panel & konferans olarak gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Yedi Vadi Okulları Kampüs Müdürü Murat Gören, "Biz öyle bir görev üstlendik ki; bu görev ülkemize, toplumumuza ve yarınlarımıza karşı duyduğumuz sorumluluk hissiyle ve görev bilinciyle özgür düşünen, özgün üreten, soru soran, sorgulayan, hayal kuran, sürekli gelişime inanan nesiller yetiştirmektir.

Velakin bu neslin kanatlanıp uçmaya, kendi küllerinden kendilerini yeniden yaratmaya, imkanlar tükenince imkân olmaya ayarlı olması gerekir belki de. Ve belki de bu nesil, muasır medeniyetler seviyesine doğru devri daim olan bir saat gibi ayarlı olmalı.

Dününe, anına, yarınına, varlığına, toplumuna, insanına ve insanlığa tüm benliğiyle duyarlı olmalı. Kökleri toprağında/coğrafyasında sapasağlam, dalları, yaprakları ve meyveleri insanlık göğünün semasında şanı, zihninin dimağında adı, benliğinin damağında tadı olsun. İşte şüphesiz bunun içindir; biz zihin mimarlarının dünden bugüne emeği, tüm çabası, gayreti. Bu çabanın son halkasını icra ederken elbette ki hazır bulunan zihin üstatlarımızın, fikir membalarımızın, bilgi kaynaklarımızın huzurunda sözü sahibine teslim etmek üzere burada noktalarken lütfedip çağrımıza iştirak eden hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Hacettepe Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Prof. Dr. Aytaç. Açıkalın hoca, bilimsel bilgi ve tecrübesinden damıttığı oldukça içerikli ve eğlenceli sunumunu gerçekleştirdi. Katılımcıları eğlendiren, eğlendirirken de düşündüren sunumu katılımcılar tarafından oldukça beğenildi. Aytaç hocanın programının ardından ara verilen programa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Turan moderatörlüğünde ve Yıdız Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve halen FSM Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş ile Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş hocaların katılımı ile sempozyum programına geçildi. "Eğitimde sorunlar, arayışlar ve geleceğe umutlar" konulu sempozyumda genel olarak eğitimin dönüşümü, okul liderliği, eğitimde insan kaynakları, verimlilik, sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri konuşuldu. Okul müdürlerinin, eğitim sendikalarının, öğretmenlerin ve ebeveynlerin katılım gösterdiği programın ilgiyle karşılandığı müşahade edildi. Kapanış, dilek ve temenniler kısmında Yedi Vadi okulları yönetimi; özellikle kendilerinin ülkenin eğitim kalitesinin artmasına, zihinlerin gelişiminin öncelenmesine, toplumsal ilerlemenin arttırılması noktasında taraf olduklarını, eğitimin bu denli ticarileşmesine, özel okul işletmeciliğinin motivasyon kaynağının yalnızca para kazanmaya endeksli hale gelmesine de karşı olduklarını belirttiler. Yola çıktıkları ilk günden itibaren kendilerinin eğitimin tüccarları değil; zihinlerin mimarları olduklarını vurguladılar. Kendilerinin "Geleceğe, gelecek hazırlıyoruz." Mottosuyla yola çıktıkları Yedi Vadi yolculuğunda da hedeflerinin "Bir Eğitim Efsanesi" yaratmak olduğunu vurguladılar. Aynı zamanda okul program ve vizyonumuzun özellikle katılımcı hocalarımız tarafından desteklenip onaylandığını müşahede etmekten de gurur duyduklarını belirttiler. Eğitimde 100. Yıl buluşması programı konuşmacılara kampüs müdürünün plaket takdim etmesinden sonra Yedi Vadi okulları yönetiminin, katılımcılara teşekkür etmesi ve bambaşka organizasyonlarda buluşmak üzere dilek ve temennileriyle sona erdi.

BURSA
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
BURULAŞ'ın yeni genel müdürü Fahrettin Beşli oldu
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ekonomik ilişki hacmini 60 milyara çıkarmayı hedefliyoruz''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanl...
BURSA
Osmangazi'de metruk bina yıkımları hız kazandı
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metru...
BURSA
Yetenekli ikizlerden ilk resim sergisi
Bursa'daki ikiz kardeşler resim yapmaya olan meraklarını okullarında açtıkları ilk kişisel sergil...
BURSA
Başkan Bozbey'in A Takımı şekilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye içerisindeki yönetim kademesinde yeni ...
BURSA
Minikler bayram coşkusunu Başkan Özdemir ile paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret eden minikl...