Ebe ve hemşirelerden teşvik isyanı: ''Aileden sayılmadık''

Sağlık Bakanlığı'nın ağustos ayında yayımladığı ek ödeme yönetmeliği ile aile hekimleri yüzde 42 teşvik ve destek alırken bu oran ebe ve hemşirlerde yüzde 3'te kaldı. Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışanı ebe ve hemşireler yüzde 3 olan teşvikin yüzde 21 bandına çıkarılmasını istedi.

SAĞLIK, 17 Kasım 2022 Perşembe, 18:31
Ebe ve hemşirelerden teşvik isyanı: ''Aileden sayılmadık''

Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşireleri Dernekleri Federasyonu (ASEF) öncülüğünde Antalya'da yapılan ortak basın açıklamasına yoğun ilgi gösteren Aile Sağlığı Çalışanı Ebe, Hemşire, ATT ve Sağlık Memurları katıldı.

Açıklamada, Beyaz Reform ek ödeme yönetmeliğinde ebe ve hemşirelerin üvey evlat olarak görüldüğü vurgulandı.

Aile hekimleri yüzde 42 teşvik ve destek alırken ebelerde bu oran yüzde 3'te kaldı. Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu, teşvik ve desteğin en az yüzde 20'ye çıkarılmasını istedi.

İşte yapılan açıklama;

"AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI DEMEK, SAĞLIKLI MİLLET, SAĞLIKLI TÜRKİYE DEMEK

Aile sağlığı çalışanları ebe ve hemşireleri dernekleri federasyonu öncülüğünde Antalya'da yapılan ortak basın açıklamasına yoğun ilgi gösteren Aile Sağlığı Çalışanı Ebe, Hemşire, ATT ve Sağlık Memuru meslektaşlarımız katılmıştır.

Aile Sağlığı Çalışanları olarak şiddet, ek ödeme, ekonomik kriz üçgeninde, her gün kötüleşen yaşam koşulları karşısında artan iş yükü ve derinleşen yoksullukla savaşan biz Aile Sağlığı Çalışanları, açlık sınırında geçim mücadelesi veriyoruz.

#Beyazreform adı altında yeni bir ek ödeme yönetmeliği çıkarılmış ve iyileştirmeler yapıldığı iddia edilmiştir.

Bizler "TAVAN KATSAYISI'NA takıldınız" gerekçesi ile hak ettiğimiz ödemelerin yok olmasına yol açan 1,5 katsayısının altında ezilirken ve buna çözüm beklerken, emeklerimizin karşılığı olarak bizlere teşvik ve destek ödemesi adı altında müjde gibi sadece %3 oranında iyileştirme reva görülmüş, bu iyileştirme de çeşitli zor şartlara bağlanmıştır!!

Aile Hekimliği sisteminin olmazsa olmazları biz Aile Sağlığı Çalışanları gördük ki

Bakanlığımız tarafından yine AİLEDEN SAYILMAMIŞIZ!!!

**Ortaya koyduğumuz sağlık hizmeti göz ardı edilip, sadece poliklinik sayıları üzerinden adaletsizce yönetmeliğe eklenen TEŞVİK ve DESTEK amaçlı %3 oranında ek ödeme kabul edilemez.

**En yüksek seviyelerde tuttuğumuz koruyucu sağlık hizmetleri görmezden gelinemez. Bizler kadın, gebe, bebek, çocuk ve gençlerin tüm sağlık izlem, aşı ve gözlemlerini yapıyor ve bir ailenin yani Türkiye'nin geleceğinin en sağlıklı şekilde olmasını sağlıyoruz.

**Eğitimimizin, emeğimizin ve alın terimizin karşılığını alamadığımız bu sistemde, Türkiye'nin her yerinden art arda istifalar gelecek, zaten ülke genelinde %25'in üzerinde Aile

Sağlığı Çalışanı eksiğiyle hizmet veren Aile Hekimliği sisteminde çalışacak Aile Sağlığı Çalışanı kalmayınca da sistemin tıkanması, geleceğimizin risk altında olması kaçınılmaz hale gelecektir.

Aile Sağlığı Çalışanı sağlıklı kadın demek.

Aile Sağlığı Çalışanı sağlıklı gebe demek.

Aile Sağlığı Çalışanı sağlıklı bebek, çocuk, genç demek.

Aile Sağlığı Çalışanı Türkiye demek... İşte bu yüzden birinci basamakta var olan biz Aile Sağlığı Çalışanları aileden biriyiz ve yok sayılamayız.

Yanlış yapılan ödeme adaletsizliğin ACİL düzeltilmesini, yayımlanan yönetmelikteki kriterlerin tekrar düzenlenmesini ve her şartta en yüksek hizmetle çalışan biz aile sağlığı çalışanlarının HAK ETTİĞİ ÖDEMENİN ŞART'A, TAVAN'A BAĞLANMAKSIZIN VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ."

BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...