Bursa
Çok Bulutlu
20.7°
Gündem Bursa

Depremde Hasar Gören Araçları Piyasaya Süren 29 Şüpheliye Operasyon

2026.03.27 11:44 Son Güncellenme: 2026.03.27 11:44 - GÜNDEM

Ankara merkezli yürütülen soruşturmada, deprem bölgesinde hasar alan araçları yasa dışı yollarla piyasaya sürdüğü tespit edilen 29 şüpheliye gözaltı kararı verildi.

Depremde Hasar Gören Araçları Piyasaya Süren 29 Şüpheliye Operasyon


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin yurt dışından getirilen veya yakalamalı araçların şase numaralarını değiştirerek depremde hasar gören araçlara işledikleri ve bu yöntemle araçları piyasaya sürdükleri belirlendi.

Şüphelilerin, "kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarını işlediği tespit edildi. 27 Mart 2026 tarihinde Ankara merkezli olarak İstanbul, Konya, Adana, İzmir, Rize, Hatay, Kayseri, Diyarbakır ve Kırıkkale'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, operasyonlarda şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk etti. Soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.