Bu itiraf üzerine programın yayınlandığı stüdyonun bahçesinde bekleyen Hasan G. polis tarafından gözaltına alındı. Polis daha sonra halen yayında olan Sevda A.’yı da gözaltına aldı.
Cinayet Büro Amirliği’ne getirilerek sabaha kadar sorgulanan iki şüphelinin suçlarını itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelilerden Sevda A.’nın resmi ifadesinde, 'Onu sahile buluşmak için çağırdım. Hasan arkadan geldi. Onun başına bir
sopayla 3 kez vurdu. Yere yığılınca onu kaldırıp kayalıklara attık. Daha sonra olayda kullandığımız sopayı denize atarak normal hayatımıza döndük." dediği öğrenildi.. Öte yandan olayın şüphelisi Hasan G.’nin de Medet Altun’un başına sopayla vurarak öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler Sevda A. ile Hasan G. sabah saatlerinde Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan şüpheliler, 'Konuşmak istemiyoruz' dedi.
PROGRAMIN SUNUCUSU MÜGE ANLI O ANLARI ANLATTI
Olay anını anlatan Müge Anlı; 'İlk defa bir
cinayetin içinde olan birinden böyle bir itiraf geldi. Reklam arasında bize itirafta bulunmak istediği söyledi. Herhalde annelik duygusu ağır bastı. Hemen gerekli önlemleri aldık. Katil zanlısını stüdyo dışına çıkardık ve polis çağırdık. En çok baba için sevindim çünkü uzun süredir katilin bulunmasını bekliyordu.' dedi.