Buzlar Çözülmeden
2013.11.11 18:19
Son Güncellenme: 2013.11.11 18:19
-
GÜNDEM
Bursa, keyifli ve eğlenceli bir haftayı geride bıraktı. Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği’nin katkılarıyla Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ kentte eğlenceli anlara imzasını attı.
Festivali renkli görüntülerle uğurlayan Bursalı sanatseverler, 1 Kasım Cuma günü özel bir oyunla buluşacak. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı oyunuyla ‘merhaba’ diyecek.
Tiyatro sanatını özel oyunlarla sanatseverlere sevdiren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türk Tiyatrosu’nun en üretken yazarlarından Cevat Fehmi Başkut’un, Türk Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan oyunu ‘Buzlar Çözülmeden’i, sahnelemeye hazırlanıyor.
Bursa’da ilk kez Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan oyunun yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek yapıyor. Işıkları Zeynel Işık, dekor tasarımı Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen ve müzikleri ise Murat Gedikli imzalarını taşıyan ‘Buzlar Çözülmeden’in prömiyeri de 1 Kasım Cuma günü saat 20.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Usta yazar Cevat Fehmi Başkut’un 1965 yılında kaleme aldığı ‘Buzlar Çözülmeden’, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni bir kaymakamın hikâyesini anlatıyor. Yolsuzlukların, her türlü sömürünün ve fakirliğin hüküm sürdüğü kasabaya gelerek tüm düzeni değiştirmeye çalışan kaymakamın başından geçenler, farklı bir yorumla izleyicinin beğenisine sunuluyor.
Şehir Tiyatrosu sanatçılarının yoğun emekle hazırlandığı ‘Buzlar Çözülmeden’, 1 Kasım Cuma gününden itibaren sanatseverlerle bir araya gelecek.