Bursa
Açık
26.6°
Gündem Bursa

Bursa'da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

2026.09.09 10:39 Son Güncellenme: 2026.09.09 10:45 - BURSA

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde tır ile otomobilin çarpıştığı kazada 63 yaşındaki İsmail Serbest hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Bursa'da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı


Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda tır ile otomobilin karıştığı kazada 63 yaşındaki İsmail Serbest yaşamını yitirdi, otomobildeki 7 kişi yaralandı. Kazanın ardından İstanbul yönü araç geçişine kapatılırken, otoyolda yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu.

Kaza, otoyolun Orhangazi Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre İstanbul yönünde ilerleyen 16 NAB 67 plakalı tır, henüz belirlenemeyen bir sebeple 34 HHB 652 plakalı otomobile çarptı.

Çarpışma sonrası her iki araç da savrularak bariyerlere çarptı. Otomobilde bulunan 7 kişi kazada yaralanırken, tır sürücüsü İsmail Serbest'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

İstanbul yönünde ulaşım durdu

İhbarın ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri gönderildi. Jandarma, güvenlik önlemleri kapsamında Orhangazi Kavşağı'ndan itibaren İstanbul istikametindeki otoyolu trafiğe kapattı.

Güzergâhta mahsur kalan araçlar Orhangazi Kavşağı'ndan şehir merkezine yönlendirilerek eski yola aktarıldı. Ulaşımın kesilmesiyle otoyolda yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu meydana geldi.

Sürücüler araçlarında bekledi

Trafikte kalan çok sayıda sürücünün araçlarının kontağını kapattığı görülürken, otoyolun tamamen ulaşıma kapandığı bildirildi. Ekiplerin kazaya karışan araçları kaldırmak ve güzergâhı yeniden trafiğe açmak için çalışmaları sürüyor.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Ömer Faruk Daşkın