2016.11.21 11:55 Son Güncellenme: 2016.11.21 11:55 - EKONOMİ
"Ekonomiye katkı sağladığımız için gururluyuz"
"Şaypa'nın beyin ölümü gerçekleşmişti"
Görüşmelerin Ağustos ayında başladığını hatırlatan Cemal Özen, "Bu süreçte Şaypa'nın beyin ölümü gerçekleşmişti. Beyin ölümü gerçekleşen bir şirketi ayağa kaldırmanın hem mutluluğu, hem heyecan, hem sorumluluğunu taşıyoruz. Beyin ölümü gerçekleşen birşirket derken bir yerlere mesaj göndermedim. Eğer bu sürece girmeseydik 2 bin kişi işsiz kalacak, 600 tedarikçi iyi rakamlarda alacaklarını alamaz, 70 mülk sahibi kirasını alamamıştı. Geriye yönelik kimsenin Şaypa'da takılı kalmış geri dönmüş bir tane çeki yoktur. O süreci ekonomiye katkı sağladık. Bu konuda gururluyuz" şeklinde konuştu.
"Hükümetten erken davrandık, teşvik ve destek bekliyoruz"
Hükümetin 2017 yılını yatırım yılı ilan ettiğini ancak kendilerinin erken davrandığını anlatan Cemal Özen, "Bu şekilde ülkede bir ilki gerçekleştirerek kendi büyüklüğünde bir şirketi alarak 2016'yı bu büyüklük ve verimlilik ile kapatacağız. Hükümetin ekonominin içindeki oyunculardan talep etmesi doğaldır. İnanıyoruz ki, dünyada söz sahibi olmanız için ekonominizin güclü olması lazım. Ekonominin güçlü olması için de mutlaka ve mutlaka ekonomi içindeki sanayici ve iş adamlarının daha etkin daha cesur daha yatırım yapan bireyler ve kuruluşlar olması gerekiyor. Bu istihdamdan dolayı, istihdam ve vergi konusunda sektör için teşvikler bekliyoruz. 6 ilde 153 mağazası olan kuruluşuz. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bilecik ve Bursa'da varız. Bursa bizim için ikinci bir il değil. Farklı şehirlerde çalışma yeteneğimiz, yerel mağazacılığı da çok iyi biliyoruz. 4658 çalışanımız var. Aile ve yönetimin çalışma ekibimin tek sevdası bunu 5-6-7 bine çıkarmaktır. Özen ailesi olarak asla ve asla hiç bir zaman daha çok yat, daha çok kat, daha çok istirahat gibi bir sevdamız olmadı. Tek sevdamız çalışan sayımızı yükseltmektir" şeklinde konuştu.
"Türkiye'nin 8.büyük perakendecisiyiz"
2016 yılında 38 milyon müşteriye ulaştıklarını, Şaypa'nın satın alınmasıyla bunun 2017 yılında 64 milyon olarak hedeflendiğini kaydeden Cemal Özen, "Bu satın alma ile birlikte Türkiye'nin 8.gıda perakendecisi oluyoruz. Fortune sıralamasında ilk 100 hedefimiz. Marmara ve Ege bölgesinde ticaretin olduğu her lokasyonda olmayı hedefliyoruz. Alışverişte onur sözü veriyoruz. Güven en önemli değerimizdir. Bursa'ya da alışverişte onur sözü vererek yola çıkıyoruz. Lezzette onur sözü veriyoruz. En lezzetli en doğru ürünü en taze şekilde müşterimize ulaştırıyoruz. Kaliteli ürün sözü veriyoruz. Fiyatta onur sözü veriyoruz. Biz her zaman en doğru fiyatla müşterimizin karşısındayız. Tazelikte onur sözü veriyoruz. Onursal Tarım, Antalya'da direkt üreticiden alıyor, bugün dalından koparılan ürünü yarın tezgahlarımızda bulabiliyorsunuz. Müşterimizin güzel karşılanıp memnun ayrılmasını istiyoruz. Personelimizin eğitimi gelişimi için akademi ile eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Yenişehir ve Barakfakih de ürün depolama ve meyve işleme tesisimiz devam edecek. Tüketicinin lehine olan perakende anlayışı Bursa'da zamanla değişecek. Biz Bursa'nın perakendesini müşterinin lehine değiştirecek çalışmalar yapacağız. Ana felsefemiz ülkemiz ve sektörümüzün gelişmesidir. Şirket olarak kısa vadeli değil uzun vadeli herkesin faydasına olan metot, yol ve politikaları uyguladık. Bu ülkede bir tane gıda perakendecisi kalacaksa o da biz olacağız. Onur markası olacak. Hedefimiz perakende sektöründe ülkede ilk 5 içinde yer almaktır. Biz dışardan gelmiyoruz. Biz gittiğimiz yerde bölgenin yereli olmayı iyi biliyoruz. Bunun üzerinde çok durduk" şeklinde konuştu.
Cemal Özen, Şaypa'nın yeni dönemde vergiyi nereye ödeyeceğiyle ilgili bir soruya Onur Marketler Zinciri'nin merkezinin İstanbul olduğunu ifade etti. Özen, Bursa'da birkaç mağazada yer değişikliği yaparak yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.