2014.05.20 10:41 Son Güncellenme: 2014.05.20 10:41 - BURSA
TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Projede özellikle meslek sahibi olmak isteyen gençleri ve kadınları hedeflediklerini dile getiren Başkan Burkay, şöyle devam etti: “BTSO Eğitim Mutfağı’nda aşçılık, pastacılık ve servis elemanı yetiştireceğiz. Ayrıca kursiyerlerimize yabancı dil, iletişim, diksiyon ve ilk yardım kursları da vereceğiz. Kursiyerlerimizi yurtdışı fuarlarına da götüreceğiz ve sertifika programında beraber çalıştığımız Aachen Üniversitesi’nde staj imkanı sunacağız”
Hizmet – Ticaret Konseyi Yöneticisi Irmak Aslan da BTSO Eğitim Mutfağı’nın Türkiye’ye örnek bir proje olacağını ifade etti. Aslan, “Eğitim Mutfağı Projesi için kendi öz kaynaklarımızdan orta ve üst ölçekteki bir yemek sanayinin makine parkına eşit bir alan oluşturacağız” diye konuştu.
ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR PROJE
İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı da Türkiye’de 2 milyon civarında kayıtlı işsiz bulunduğunu ifade etti. İşverenin talepleri doğrultusunda hareket etmeye başladıklarını belirten Yazıcı, bu durumun işe yerleştirmeleri de artırdığını dile getirdi. BTSO Eğitim Mutfağı Projesi’nin çok iyi düşünülmüş, iyi çalışılmış bir proje olduğunu söyleyen Yazıcı, “Yüzde 50 istihdam garantisiyle Bursa’dan gelen mesleki eğitim talebinin tamamını karşılayacağız” dedi.