Balık avına bayram engeli!

Denizlerde avlanma yasağının sona ereceği 1 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın ilk günü olması nedeniyle balıkçılar, birkaç gün gecikmeli olarak denize açılmaya hazırlanıyor.

EKONOMİ, 23 Ağustos 2017 Çarşamba, 15:50
Balık avına bayram engeli!

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan avlanma yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erecek. Av yasağının sona ermesine kısa süre kala balıkçılar, son hazırlıklarını tamamlıyor. Su ürünlerinde av yasağının 15 Nisan'da başlamasının ardından teknelerini kıyıya çeken balıkçıların yeni sezon hazırlığı, 1 Eylül yaklaştıkça hızlandı. İmece usulüyle yırtılan ağlarını onaran, teknelerinin yıpranan bölümlerini tamir eden balıkçılar, denize açılacakları 1 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın ilk günü olması nedeniyle birkaç gün gecikmeli olarak denize açılmaya hazırlanıyor.

Ordu'nun Perşembe ilçesi Kışlaönü Balıkçı Barınağı'nda da balıkçılar bir yandan ağlarını onarırken bir yandan denize açılacakları günü heyecanla bekliyor. 50 yıllık balıkçı Murat Çelenk, yeni sezon öncesi heyecanlı olduğunu ancak Kurban Bayramı sebebiyle bir iki gün gecikmeli olarak denize açılacaklarını söyledi. Murat Çelenk, "1 Eylül'de denize açılacağız ama aynı gün Kurban Bayramı başlıyor. Tuttuğumuz balıklar Kurban bayramı sebebiyle tezgahta kalır. Yani 1 Eylül'de balığa çıkarsak yazık olur. Onun için ayın 2'sinde denize açılacağız" dedi.

Murat Çelenk, geçen yıl yaşanan palamut bolluğu yaşandığını hatırlatarak, "Bu yıl palamut bolluğu yaşanmayabilir. Ama çinekop, istavrit, lüfer ve hamsi bu yıl çok olacak" diye konuştu.

Balıkçı Sinan Çetin de her yıl 31 Ağustos gecesi denize açıldıklarını ancak bu yıl bayram sebebiyle bir kaç gün gecikmeli açılacaklarını belirterek, "Kurban bayramı balık avını etkiler. O sebeple biz 3 Eylül günü çıkacağız" diye konuştu.  

EĞİTİM
KPSS başvuruları başladı
Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı oturumlarının ge...
BURSA
Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette
Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde 24 saat hizmet veren ça...
BURSA
Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki
Kırmızı ve beyaz et fiyatlarının hızla yükselmesi endüstriyel yemek sektörünün tepkisine sebep ol...
BURSA
Bursa'da silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı...6 şüpheli 4 silahla yakalandı
Bursa'da aralarında daha önceden husumet bulunan taraflar arasında çıkan silahlı kavgada birbirle...
TEKNOLOJİ
Çin Ay'ın karanlık yüzüne uzay aracı gönderdi
Çin, Ay'ın karanlık yüzünden örnek toplamak üzere Chang'e-6 keşif aracını uzaya gönderdi.
BURSA
Yıldırım'da temizlik seferberliği
Yıldırım Belediyesi 'Daha Temiz Bir Yıldırım' için çalışmalarını sürdürüyor.