Akıllı şehircilik projelerinde uluslararası inovasyon ittifakı

İspanya merkezli olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren GESEME Grup ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Alliances for Innovation (İnovasyon için ittifaklar) çağrısına ortak proje hazırlayacak.

TEKNOLOJİ, 22 Şubat 2022 Salı, 13:46
Akıllı şehircilik projelerinde uluslararası inovasyon ittifakı

İspanya merkezli olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren GESEME Grup ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Alliances for Innovation (İnovasyon için ittifaklar) çağrısına ortak proje hazırlayacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin yalnız yaşayan risk gurubundaki 65 yaş ve üzeri vatandaşları 24 takibe alan 'Gönül Bağı' projesi ile madde bağımlılığıyla mücadelede kullanılan 'VR tabanlı Sağlıklı Yaşam Terapi Modeli' projeleri, uluslararası alanda dikkat çekiyor. İspanya merkezli olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren GESEME Grup'tan bir heyet, hayata geçirilen akıllı sağlık uygulamalarını incelemek için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde geliştirilen ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nca uygulanan her iki projenin işleyişi ile sahadaki uygulamalar hakkında konuk heyete bilgi verildi.
Ziyarette, Bursa'da yapılan bu projelerin Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerde yaygınlaştırılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması için yeni iş modeli geliştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca, Gönül Bağı Projesi ve VR Tabanlı Sağlıklı Yaşam Terapi Modeli Projesi ile ilgili genel ve teknik bilgilerin yanı sıra GESEME Grup ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde geliştirilecek projeler görüşüldü.
Akıllı sağlık uygulamalarıyla ilgili projelerin geliştirilmesi, daha etkin ve verimli sonuçlar elde edilmesi için fikir alışverişinde bulunulurken; bu kapsamda Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen "Alliances for Innovation" (İnovasyon için ittifaklar) çağrısına ortak proje hazırlanmasına karar verildi.

BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...