Bursa
Parçalı Bulutlu
28°
Gündem Bursa

10 yaşındaki Abdullah'tan örnek davranış: Kurabiye ve oyuncak satarak çeşmeleri temizliyor

2026.07.13 10:09 Son Güncellenme: 2026.07.13 10:10 - GÜNDEM

Osmaniye'de yaşayan 10 yaşındaki Abdullah Eman, annesinin yaptığı kurabiyeleri ve kendi oyuncaklarını satarak aldığı temizlik malzemeleriyle cami çeşmeleri, hayrat çeşmeleri ve şehit mezarlıklarını gönüllü olarak temizliyor.

10 yaşındaki Abdullah'tan örnek davranış: Kurabiye ve oyuncak satarak çeşmeleri temizliyor

Osmaniye'de yaşayan 10 yaşındaki Abdullah Eman, örnek davranışıyla çevresindekilerin takdirini topluyor. Annesinin yaptığı kurabiyeleri ve kendi oyuncaklarını satarak temizlik malzemeleri alan Abdullah, cami çeşmeleri, hayrat çeşmeleri ve şehit mezarlıklarını gönüllü olarak temizliyor.

Uzun süredir annesiyle birlikte yardım faaliyetlerine katılan Abdullah Eman, bu gönüllülük anlayışını şehirdeki ortak kullanım alanlarına taşıdı. Kirli gördüğü çeşmeleri kendi imkanlarıyla temizleyen küçük çocuk, yaptığı çalışmaları sosyal medya hesabından da paylaşarak çevre bilincine dikkat çekiyor.

Telefon bağımlısı olmaktan çekindiği için bu yolu seçtiğini belirten Abdullah, yaptığı çalışmaların yaşıtlarına örnek olmasını istediğini söyledi. Videolarında sürekli beyaz kıyafet giymesinin nedenini ise "Beyaz; aydınlık, umut ve iyilik demek" sözleriyle anlattı.

Şehit yakını Hüseyin Yıldız da Abdullah'ın davranışından etkilendiğini belirterek, genç yaşına rağmen sergilediği duyarlılığın birçok yetişkine örnek olduğunu ifade etti. Ayağının kırık olması nedeniyle temizleyemediği hayrat çeşmesini Abdullah'ın gönüllü olarak temizlediğini söyleyen Yıldız, ailesini de bu örnek evlat için tebrik etti.

"Osmaniye'de umut veren çocuk olarak tanınmak istiyorum" diyen Abdullah Eman, Kahramanmaraş'ta yaşanan olayların ardından telefon ve oyun bağımlılığına kapılmamak için daha faydalı işler yapmaya karar verdiğini dile getirdi. İnsanların çevreye karşı daha duyarlı olmasını istediğini belirten Abdullah, çöplerin yere atılmaması ve cami ile hayrat çeşmelerinin temiz tutulması çağrısında bulundu.

Babasına maddi yük olmak istemediğini ifade eden Abdullah, annesinin yaptığı kurabiyeleri ve kendi oyuncaklarını satarak elde ettiği gelirle temizlik malzemeleri satın aldığını, bu çalışmaları tamamen gönüllü olarak sürdürdüğünü söyledi.