Uludağ Üniversitesi'ne yeni laboratuvar

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde oluşturulan yapı malzemeleri laboratuvarı hizmete açıldı. 

EĞİTİM, 27 Mayıs 2017 Cumartesi, 14:35
Uludağ Üniversitesi'ne yeni laboratuvar

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü binasında oluşturulan yapı malzemeleri laboratuvarı , Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Kopmaz, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, öğretim üyeleri, sektör firmalarının temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı törenle hizmete açıldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni açılan laboratuvarın hayırlı olmasını dileyerek, üniversite olarak buraya 700 bin lira destek verdiklerini hatırlattı. Ulcay, "Bunu yaparken de karlı bir yatırım olacağını düşünerek yaptık. Üniversitede yapılan çalışmaların ilgili sektörlerde yansımasının mutlaka görülmesi lazım. Bunun da ekonomiye katkı koyacak şekilde olması gerekir" dedi.
Ulcay, dünya üniversiteleri ile rekabet için, "Her şeyi devlet yapsın, eskirse yenilesin mantığını terk etmek gerekiyor. Biz çalışacağız, kazanacağız, yenileyeceğiz. Devletin hazinesi sonsuz değil, ancak böyle yaparsak kazanabiliriz" şeklinde konuştu.
Özellikle genç akademisyenlerin ve öğrencilerin, rekabetçi ortamda ayakta kalabilmek için mücadeleyi öğrenmeleri gerektiğini belirten Ulcay, "Üniversitelerimiz de özel sektör mantığıyla çalıştığı sürece bir adım ileri gidebilir. Akademisyen arkadaşlarımızın ilgili sektörlerle ortak projeler yapmaları lazım. Aksi takdirde sadece kendimizi kandırırız. Şu anda açılışını yaptığımız laboratuvar, sektörle ortak projelerin yapılacağı önemli bir laboratuvar olacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından laboratuvarın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi ve yapı malzemeleri laboratuvarının açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve beraberindekiler, laboratuvardaki test cihazları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
Açılan laboratuvarda, TS EN normlarına ve ISO 9001: 2008 kalite standartlarına uygun olarak agrega deneyleri, çimento, harç, beton, tuğla, kiremit, ahşap gibi 108 çeşit yapı malzemesinin test ve analizi yapılabiliyor. Laboratuvar kamu ve özel sektöre de hizmet verecek.

BURSA
Bursa'da 1 Mayıs coşkusu yaşandı
Dünyanın birçok yerinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bursa'da da coşku ile kutlandı.
BURSA
Tarladan su motoru çalan hırsızlar yakalandı
Bursa'nın Karacabey ilçesi Ova Esemen Mahallesi'nde bir çiftçiye ait çalınan su motoru Jandarma S...
BURSA
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay: "İşçilerin yeni bir anayasaya ihtiyacı var"
Bursa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde bir araya gelen binlerce işçiye seslenen TÜRK-İŞ Gene...
BURSA
Okulun çatlayan bahçe duvarları tehlike saçıyor
Bursa'nın Mudanya ilçesinde 12 Eylül İlkokulu'nun çürüyen ihata duvarı tehlike saçıyor. 12 Eylül ...
BURSA
Bursa'da 1 Mayıs coşkusu
Bursa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkulu kalabalık ile kutlanmaya başladı.
GÜNDEM
Takıntılı aşığın korkunç planı karteldeki yağ kaçağıyla ortaya çıktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına dinamit görünümlü düzenek...