SAHİM-SEN'den sağlık çalışanlarının ulaşım sorunlarına çözüm arayışı

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Bursa İl Temsilcisi Uğur YILDIZ, sağlık çalışanlarının ve hastaların mağduriyet yaşamaması için, ulaşım alanındaki eksikleri ve çözüm önerilerini, tüm veri analizleri ve yaptıkları anket sonuçlarıyla yetkililere ilettiklerini söyledi.

SAĞLIK, 20 Ocak 2022 Perşembe, 13:03
SAHİM-SEN'den sağlık çalışanlarının ulaşım sorunlarına çözüm arayışı

İnsanların sağlıklarını kaybettiklerinde ilk başvurdukları yerin hastaneler olduğunun altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Bursa İl Temsilcisi Uğur YILDIZ,  sağlık çalışanlarının ise yer geldiğinde kendi sağlığını göz ardı edip, yoğun nöbet ve mesai şartlarında çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydetti. Tüm dünyada ve ülkemize etkisi artarak devam eden COVİD 19 pandemsinin sağlık çalışanlarının ve sağlık kuruluşlarının öneminin bir kez daha ciidi bir biçimde gözler önüne serildiğini hatırlatan Yıldız, SAHİMSEN' in yaptığı bütün çalışmalarda, sunduğu önerileri bilimsel verilere dayandırdığını, taleplerinin ise en makul seviyede olduğunu vurguladı.

"Hastanelerin erişilebilirliği artırılmalı"

Hastanelerin farklı ulaşım türleri ile erişilebilirliğinin geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Yıldız, Ulşım alternatiflerinin artırılmasının toplumsal faydanın gözetilmesi bakımından da önem taşıdığını belirtti. Yıldız, "Bu bakımdan toplu taşıma araçları günün belirli saatlerinde yolcu yoğunluğunun arttığı bölgelerde küçük kapasiteli araçlarla beslenmeli ve hat-zaman-ücret-fayda entegrasyonu sağlanmalıdır. Ayrıca engelli ve hastaların erişebileceği ve farklı ulaşım araçları arasında kolayca geçiş yapabileceği sistemler tasarlanmalıdır. Ayrıca, toplu taşımacılığını teşvik edilmesi hem toplumun sosyal ve kültürel iletişiminin arttırılmasına katkı sağlayacak hem de kentin ulaşım kaynaklı diğer sorunlarına çözüm üretilmesinin önünü açacaktır." şeklinde konuştu.

SAHİM'den çözüm önerileri

SAHİMSEN Bursa İl Temsilcisi Uğu Yıldız, bu çalışmalar kapsamında sağlık çalışanlarının ulaşım alternatifleriyle ilgili bilimsel çalışmaları ve çözüm önerilerini tüm yerel yetkililer ile paylaştıklarının altını çizerek, çözüm önerleri ile yakından ilgilenen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa IŞIK'a, Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat ÇAPAR' a, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Şube Müdürü Ferhat ARIKAN'a, Gürsu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Onur AYDOĞMUŞ'a, Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet PETEK'e, Başhekim Yardımcısı Ersin ATAMAN'a ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurcan SAVAŞ' a teşekkürlerini iletti. Yıldız, yapılan görüşmelerde ''Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'ne ulaşım hizmetlerinde yaşanılan aksaklıklar konusunda da,  SAHİMSEN' in sunmuş olduğu çözüm önerilerinin ve taleplerinin dikkate alınarak, mağduriyetlerin en kısa sürede giderilceğinin belirtildiğini kaydetti.

BURSA
Bursa'da bir erkek, eşinden boşandığı için lokma döktürdü
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir vatandaş, eşinden boşandığı için cuma namazı çıkışı lokma döktürdü.
BURSA
Bursa'da drift atanlara milyonlarca lira ceza!
Bursa'da araçları ile drift atan 161 sürücüye toplamda 5 milyon 189 bin 513 TL idari para cezası ...
EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...
BURSA
Bursa Erkek Liseli iş insanları bir araya geldi
Bursa Erkek Lisesi Mezunu İş İnsanları Platformu 2. İcra Kurulu Toplantısında bir araya geldi.