Fetö'cü Albay Akkuş'un yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 15 Temmuz 2016 gecesi gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında "sıkıyönetim atama listeleri" ve "yeni yapılanma" dokümanı ele geçirilen eski Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile 15 sanığın yargılanmasına devam edildi.

GÜNDEM, 10 Temmuz 2018 Salı, 18:18
Fetö'cü Albay Akkuş'un yargılanmasına devam edildi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Hacı Hüseyin Ç, Ali Y. ve Ali B. hazır bulundu. Eski Bursa Jandarma Alay Komutanı albay Akkuş ile eski rütbeli askerler Yılmaz Gündüz, Hakan Kutkan, Ali Çiğci, Kemal Şendur, Ertuğrul Yüksel, Murat Yıldırım, Ayhan Şen, Erkan Demirtemel, Mustafa Ekici, İbrahim Çetin ve Duran Demir, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Bilal D. ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme heyeti, iddia makamından esas hakkındaki mütalaasını dinledi.

Geçen duruşmadaki mütalaasını yineleyen iddia makamı, tutuklu sanıklar Akkuş ile eski rütbeli askerler Yılmaz Gündüz, Hakan Kutkan, Ali Çiğci, Kemal Şendur, Ertuğrul Yüksel, Murat Yıldırım, Ayhan Şen, Erkan Demirtemel, Mustafa Ekici, İbrahim Çetin ve Duran Demir'in "cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını, sanıklara isnat edilen diğer suçların ise talep olunan cezanın mahiyeti dolayısıyla hükme bağlanmamasını talep etti. İddia makamı, tutuksuz sanıkların beraatlerine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Son savunmasını yapan Yurdakul Akkuş ise, kendisine iftira atıldığını öne sürerek, suçlamaları kabul etmeyip beraatini istedi. Mahkeme heyeti diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı yarına erteledi.

BURSA
Çocuk şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Şenliği', Koza Çocuk Akademisi öğrencilerinin g...
BURSA
Bursa'da bir erkek, eşinden boşandığı için lokma döktürdü
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir vatandaş, eşinden boşandığı için cuma namazı çıkışı lokma döktürdü.
BURSA
Bursa'da drift atanlara milyonlarca lira ceza!
Bursa'da araçları ile drift atan 161 sürücüye toplamda 5 milyon 189 bin 513 TL idari para cezası ...
EĞİTİM
Yeni müfredat taslağı hazırlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maari...
DÜNYA
Macron: "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturması g...
GÜNDEM
Nihal Candan tahliye edildi
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutukl...